Bij het ontwerpen van wegen speelt de veiligheid van de weggebruiker een belangrijke rol. CROW ontwikkelde in de loop van de jaren diverse richtlijnen, normen en instrumenten om de wegontwerper te helpen bij het maken van een optimaal wegontwerp. Deze zijn allemaal gebaseerd op het concept Duurzaam Veilig Verkeer (DVV).
Alles wat je van CROW wil weten over wegontwerp en openbaar vervoer kun je vinden in de Online Kennismodule Openbaar Vervoer. De kennismodule bestaat uit een geactualiseerde samenvoeging van twee eerdere CROW Kennismodules Openbaar Vervoer en Ov-haltes en overstappunten.

Ben je op zoek naar kennis over wegontwerp in relatie tot bus en tram? In de Kennismodule Openbaar Vervoer vind je alle belangrijke kennis over wegontwerp, toegankelijkheid en actuele richtlijnen in 1 overzicht specifiek voor openbaar vervoer. Deze praktische handvatten ondersteunen je tijdens je werkproces en helpen bij het maken van integraal openbaar vervoer beleid en veilige doorstroming.
 
Op 17 december was het CROW webinar Slimme auto's op toekomst bestendige wegen. 
Wat moet je als wegbeheerder weten over ADAS? Wat de laatste ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld? De effecten voor de weginrichting? Wat je handelingsperspectieven zijn als wegbeheerder vanuit Rijk, provincie, gemeente, waterschap?
Heb je het gemist? Kijk dan het volledige webinar hieronder terug.
 
We kunnen ons voorstellen dat je bijna niet kunt bijhouden wat CROW allemaal publiceert en organiseert. Daarom hebben we een mooi overzicht ontwikkeld met alle Verkeer en Vervoer kennisproducten van 2018 t/m 2020.
Onlangs is de publicatie ‘Plattelandswegen mooi en veilig’ verschenen. Deze publicatie dient als inspiratiebron om problematiek rondom deze wegen op te lossen. Nieuwsgierig naar de inspirerende voorbeelden?
Op 1 januari 2021 wordt nieuwe wetgeving van kracht. Deze handreiking gaat in op deze nieuwe wetgeving en op stappen die wegbeheerders moeten nemen om deze nieuwe wetgeving te implementeren. De handreiking is bestemd voor gemeenten, provincies en wegbeherende waterschappen. De handreiking is opgenomen in de kennismodules wegontwerp binnen- en buiten de bebouwde kom.
CROW werkt met een groot aantal partijen aan het Informatiemodel Wegen en Verkeer (IMWV). Het IMWV is een afsprakenstelsel. Met dit afsprakenstelsel willen we bereiken dat alle wegbeheerders informatie over hun wegen en verkeer op een uniforme manier verzamelen en opslaan.
Een overzicht van de werkgroepen actief op het gebied van Wegontwerp.

Uitgelicht

Submenu openen

Wegontwerp

Bekijk hier alle kennis- en beleidsdocumenten van CROW-KpVV en derden op het gebied van Wegontwerp.

Veel gestelde vragen over toegankelijkheid

Veel gestelde vragen rondom 80 km wegen, zicht, Shared Space en mensen met een visuele beperking voor u beantwoord.

Nieuws


  • Nieuwe training over cybersecurity en privacy awareness in Smart Mobility
    CROW heeft haar cursusaanbod op het gebied van Mobiliteit uitgebreid. Op 16 november 2021 start de nieuwe online basistraining over de...
  • Dag van het OV trekt veel bekijks
    Op maandag 22 maart 2021 keken meer dan 400 bezoekers naar het online jaarcongres Dag van het OV. Grote namen uit de ov-wereld lieten hun...
  • Verkeerskundigen: ‘waarom en hoe minder technisch denken en doen?’
    ‘Er wordt te snel gereden door onze straat. Mogen we drempels?’ Thalia Verkade, co-auteur van het boek Het Recht van de Snelste, stemt tot...
Toon alles
CROW
Hoofdkantoor Ede

Social

Verkeerskundig Netwerk
LinkedIn

CROW-KpVV
LinkedIn

Scroll naar boven