Door de toenemende mobiliteit wordt het op de wegen almaar drukker. Er is steeds meer behoefte aan slimme en schone mobiliteitsoplossingen voor personen, goederen en diensten. Nieuwe ontwikkelingen bieden de komende jaren kansen om mobiliteit op een slimme én duurzame wijze aan te pakken. CROW biedt de sector kennis, instrumenten en tools om met mobiliteitsvraagstukken aan de slag te gaan.
Het integreren van duurzame gebiedsontwikkeling en mobiliteit blijkt lastig. Gescheiden afdelingen, beleid en normen vormen nog vaak een blokkade voor verandering. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Scobe Academy voor projectleiders die worstelen met mobiliteitsvragen bij duurzame gebiedsontwikkeling en op zoek zijn naar kennis en inspiratie.
We kunnen ons voorstellen dat je bijna niet kunt bijhouden wat CROW allemaal publiceert en organiseert. Daarom hebben we een mooi overzicht ontwikkeld met alle Verkeer en Vervoer kennisproducten van 2018 t/m 2020.
Eén platform voor kennis, projecten, nieuws, tools en nog veel meer omtrent fietsveiligheid. Hiervoor is Platform Veilig Fietsen (PVF) in het leven geroepen.
PVF is ontwikkeld vanuit de Tour de Force. Eén van de doelstellingen van de 1e etappe van de Tour de Force is het verminderen van het aantal fietsslachtoffers. Het Platform Veilig Fietsen draagt hier aan bij door actuele kennis over fietsveiligheid voor fietsveiligheidsprofessionals te bundelen.

Het aantal verkeersslachtoffers daalt niet meer en het aantal mensen met obesitas verdubbelde in de afgelopen 30 jaar. Fietsen en lopen houdt mensen gezond, dus het is tijd voor gezonde mobiliteit. Wilt u weten hoe? Raadpleeg de editie ‘Gezondheid’ binnen het KpVV Dashboard duurzame en slimme mobiliteit.

Het dashboard clustert de gezondheidsaspecten van mobiliteit rondom vijf thema’s:

 • Zwaarlijvigheid (obesitas)
 • Verkeersonveiligheid
 • Luchtverontreiniging
 • Geluidhinder

Uitgelicht

Submenu openen

Mobiliteit

Bekijk hier alle kennis- en beleidsdocumenten van CROW-KpVV en derden op het gebied van Mobiliteit.

Nieuws


 • Nieuwe training over cybersecurity en privacy awareness in Smart Mobility
  CROW heeft haar cursusaanbod op het gebied van Mobiliteit uitgebreid. Op 16 november 2021 start de nieuwe online basistraining over de...
 • Nieuwe cursus Duurzaamheid voor overheden start 28 oktober
  Wil je meer weten van de aspecten van duurzaamheid waar je als overheid mee te maken hebt en hoe je die vertaalt naar je eigen werk?
 • Dag van het OV trekt veel bekijks
  Op maandag 22 maart 2021 keken meer dan 400 bezoekers naar het online jaarcongres Dag van het OV. Grote namen uit de ov-wereld lieten hun...
Toon alles

Social

Verkeerskundig Netwerk
LinkedIn

CROW-KpVV
LinkedIn

Scroll naar boven