CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Duurzaam aanbesteden en contracteren

Er is veel kennis over en ervaring met duurzaamheid in infraprojecten. Er is zo veel informatie, dat je soms tussen de bomen het bos niet meer ziet. Dus wil je aan de slag met duurzaamheid? We helpen je graag verder.
Duurzaam GWW is een samenwerkingsverband tussen marktpartijen, overheidsopdrachtgevers en kennisinstituten gericht op het duurzamer maken van de spoor-, grond-, weg- en waterbouw. Duurzaam GWW kiest voor een aanpak die op alle fases in een aanbestedingsproces aangrijpt en die ruimte biedt aan duurzame innovatie.
Ontdek de cursussen die wij je te bieden hebben op het gebied van aanbesteden. Want ken jij de basisprincipes van inkoop of aanbesteden? En weet je hoe je opdrachtnemers of opdrachtgevers in de bouw- en infrasector tijdens een project beoordeelt? 
Je leert dit en meer tijdens één van onze cursussen.

Wil je aan de slag met duurzaamheid? We helpen je graag verder met een inventarisatie van producten/tools/activiteiten waar in meer of mindere mate een duurzaamheidscomponent zit. We hebben de CROW kennis/tools geplot in vijf categorieën: energie, materialen, water, ecologie en bodem.

Duurzaam inkopen houdt in dat organisaties bij inkopen en aanbestedingen rekening houden met milieu- en sociale aspecten. De duurzaamheidscriteria hebben betrekking op 45 productgroepen die door VROM zijn vastgesteld, waarvan vijftien voor de grond-, weg- en waterbouw. CROW heeft bepalingen gemaakt die kunnen worden opgenomen in uw RAW-bestek als het gaat om duurzaam inkopen.

Uitgelicht

Nieuws


Toon alles
Scroll naar boven