CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Objecttypebibliotheek

Is de lantaarn in mijn verlichtingsontwerp hetzelfde als jou lantaarn in de verkeersregelinstallatie? En de hoogte van de lantaarn, is dat gemeten tot het hoogste punt van de mast, of is het de hoogte van de onderzijde van de lichtbron? Daarom is een objecttypebibliotheek nodig.
 
Thesaurus
CROW wil publicaties in de kennisbank goed doorzoekbaar maken met behulp van een thesaurus. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een datamodel voor de thesaurus. De thesaurus sluit aan op de ontologie. Een thesaurus is het woordenboek van begrippen bij een bibliotheek met termen, synoniemen en definities uitgebreid met zwakke relaties, zoals bredere term; nauwere term, gerelateerde term. Ook alle informatie over een publicatie zoals de auteur, uitgever, versie enzovoorts zijn opgenomen in de thesaurus.
 
Ontologie
CROW wil een objecttypebibliotheek ontwikkelen voor het volledig automatisch uitwisselen en controleren van gegevens over objecten, een ontologie. Daarbij sluiten we aan op de open BIM standaarden van het BIM loket en andere open ICT standaarden zoals die van W3C.
 
 

Scroll naar boven