Verontreinigde bodem

Of het nu gaat om werken in en met verontreinigde bodem of met kabels en leidingen: op een veilige manier in de ondergrond te werk gaan is van essentieel belang. CROW biedt richtlijnen voor dit soort werkzaamheden om gezondheidsklachten en letsel te voorkomen.
Om de arbeidsomstandigheden van stratenmakers te verbeteren wordt al enige tijd gewerkt aan methodes en richtlijnen om de fysieke belasting te verminderen; verdergaande mechanisatie staat hierbij als eis nadrukkelijk op de agenda. 
Bij het werken in en met verontreinigde bodem is het van belang dat er aandacht wordt besteed aan de veiligheids- en gezondheidsaspecten. De kennis en tools van CROW ondersteunen u bij deze werkzaamheden.

Theorie- en praktijkexamen R-DLP

DLP’ers en andere grondroerders die met de zwaardere veiligheidsklassen (zie hiervoor Module 5 van CROW-publicatie 400) aan de slag willen, kunnen zich inschrijven voor het theorie- en praktijkexamen R-DLP.

U kunt hier meer informatie vinden over het theorie-examen en u kunt hier meer informatie vinden over het praktijkexamen.

Bent u op zoek naar opdrachtnemer met een R-DLP-certificaat? Vind uw opdrachtnemer met een erkend R-DL-certificaat in het officiële register van CROW.
Veelgestelde vragen rondom de richtlijn werken in en met verontreinigde bodem worden voor u beantwoord.

Blogs

Nieuws


Toon alles
Terug naar het overzicht
Submenu openen

Grondwerk en ondergrond

Scroll naar boven