CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Resultaten van twee jaar krachtenbundeling Smart Mobility 

09-06-2021

Het Rijk, provincies, G5 en metropool- en vervoerregio’s maakten twee jaar geleden afspraken om meer samen te werken op het gebied van slimme mobiliteit en leefbare en bereikbare steden: de krachtenbundeling. De resultaten van die samenwerking zijn nu overzichtelijk samengevat in drie pagina's.

Tientallen overheden op lokaal, regionaal en landelijk niveau werken op 19 verschillende, inhoudelijke bundels samen aan slimme mobiliteit. Smart heeft een plek gekregen in de bestuurlijke besluitvorming (BO MIRT). Ambtelijk is een landelijke governance ingericht voor samenhangende sturing.
 
In alle landsdelen zijn regionale netwerken rond Smart Mobility versterkt, onder andere met Regionale DataTeams. In een aantal landsdelen is de regionale krachtenbundeling inmiddels bestuurlijk verankerd. Alle partijen hebben eenvoudig inzicht in lopende activiteiten, (data)standaarden, handreikingen, toolboxes en best-practices, belangrijkste kennis (aanbod en behoefte) en relevante contactpersonen. 
 
De brochure Smart Mobility, Dutch Reality en dit filmpje geven een impressie van de activiteiten en resultaten. Op de website DutchMobilityInnovations.com vind je het complete overzicht. En bekijk vooral de recente samenvatting van de resultaten op deze pagina.

Scroll naar boven