CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nieuw: CROW-CUR-Aanbeveling 124

02-10-2019

Leer de aspecten waar je rekening mee moet houden bij de beoordeling van de constructieve veiligheid van bestaande bruggen en viaducten met de nieuwe CROW-CUR-Aanbeveling 124: Constructieve veiligheid bestaande bruggen en viaducten van decentrale overheden.

Op de landelijke WOW-dag 2019 werd de CROW-CUR-Aanbedeling 124 voor het eerst gepresenteerd en werkt uitgereikt aan Lindy Molenkamp.
CROW CUR 124

Links Eef Uiterwijk (voorzitter werkgroep en programmamanager bij Provincie Overijssel), rechts op de foto: Lindy Molenkamp (bestuurslid van het Platform WOW)

De CROW CUR-Aanbeveling is specifiek gericht op de beoordeling van de constructieve veiligheid van bestaande bruggen en viaducten die in het beheer en/of eigendom zijn van decentrale overheden. En is bestemd voor zowel beheerders/eigenaars als constructeurs en technisch adviseurs.
 
Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de mogelijkheden die er zijn om de rekenkundige veiligheid (positief) te beïnvloeden, door:

  • Gebruik van materiaalonderzoeken;
  • Toepassen van alternatieve verkeersbelastingmodellen voor bruggen in het onderliggende wegennet;
  • Gebruik van geavanceerdere rekenmethoden.


Deze CROW-CUR-Aanbeveling biedt een helder overzicht voor de beoordeling van de constructieve veiligheid van kunstwerken – op areaalniveau en voor individuele objecten. Bestel de CROW-CUR-Aanbeveling snel!

Scroll naar boven