CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Welke rapportcijfers geven reizigers in 2017 aan hun ov-rit?

14-02-2018

Op 21 maart maakt CROW-KpVV de resultaten bekend van de OV-Klantenbarometer 2017! Een spannend moment, waarin we horen wie de grote stijgers en dalers zijn.

Elk jaar in maart kijken de vervoerbedrijven en de ov-autoriteiten met grote spanning uit naar het antwoord op de vraag: “Wat voor scoren krijgen we deze keer?”

OV-Klantenbarometerov-klantenbarometer, ov, ovklb

CROW-KpVV voert jaarlijks het onderzoek OV-Klantenbarometer uit. Het is een grootschalig landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het stads- en streekvervoer. In 2017 gaven 86.705 reizigers in 70 onderzoeksgebieden tijdens 6.008 ritten rapportcijfers aan verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben, waaronder ook veiligheid.

Resultaten

De resultaten van 2017 worden in twee fases gepubliceerd. 1) Op 15 maart worden in een besloten bijeenkomst de belangrijkste cijfers alvast gepresenteerd aan de vervoerders en ov-autoriteiten. Zij krijgen die dag ook alvast het landelijk rapport en hun ‘eigen’ deelrapport mee ter inzage. 2) Op woensdag 21 maart komen alle resultaten, in de vorm van rapportages en een tool, online en zijn deze beschikbaar voor het grote publiek.

Uitnodiging

Bent u werkzaam bij een overheid (provincie of gemeente) en bent u betrokken bij het thema openbaar vervoer? Of werkt u bij een vervoerbedrijf? Dan bent u van harte welkom bij de presentatie op 15 maart.

Scroll naar boven