CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Ontwikkelingen CROW-NDOV

15-02-2017

CROW-NDOV is een samenwerkingsorganisatie van 15 overheden die het openbaar vervoer aansturen. Vanuit de markt geven twee loketten actuele ov-data door aan afnemers en krijgen reizigers toegang tot actuele, brede en juiste reisinformatie. CROW-NDOV werkt nauw samen met CROW, onder andere in een project omtrent korteafstandsradio in het ov.

Synergie met CROW

CROW-NDOV zal het komende jaar haar platformfunctie verder uitbouwen en zoekt daarbij synergie met CROW. Zo zullen er onder andere aantal kennissessies georganiseerd worden en krijgt CROW-NDOV een plaats binnen bestaande kennisitems en uitgaven van CROW rondom verkeer en vervoer. 


Ruis op de lijn?

KAR (Korteafstandsradio) wordt in Nederland intensief gebruikt om doorstroming van het openbaar vervoer bij verkeerslichten te bevorderen. Dit werkt helaas nog niet vlekkeloos. CROW-NDOV en CROW trekken samen op om deze problematiek aan te pakken. Daarvoor zijn drie sessies een verkenningstraject met wegbeheerders, opdrachtgevers en vervoerders gepland. Op 18 januari 2017 organiseerde CROW-NDOV de eerste sessie


Achtergrondinformatie

In een gesprek met Nico van Paridon (voorzitter stuurgroep CROW-NDOV) leest u meer over het eerste jaar CROW-NDOV, de nieuwe strategische koers en belangrijke ontwikkelingen in het speelveld.

Onderzoeksbureau Customeyes onderzocht in de zomermaanden van 2016 de klanttevredenheid over CROW-NDOV, waaruit blijkt dat het door stakeholders ervaren wordt als een betrouwbare en deskundige partij.

Scroll naar boven