Kennismodule Beheersystematiek Openbare Ruimte

 • Productgroep:Kennismodule
 • Soort:Abonnement
 • Vakgebied(en):Openbare ruimte
 • Datum uitgifte:09-jan-2020
 • Eenheid:User per jaar

Het beheer van de openbare ruimte is een complex proces. De Beheersystematiek Openbare Ruimte beschrijft de producten en activiteiten die samen het totale beheerproces vormen, inclusief voorbeelden en toepassingen.

De Beheersystematiek Openbare Ruimte bestaat uit producten en activiteiten die zijn onderverdeeld in zes processtappen. Alle activiteiten zijn verbonden aan andere activiteiten, die samen het beheerproces vormen. Het gehele proces wordt met de gehele (beheer)organisatie uitgevoerd. De beheersystematiek is zo opgezet dat aan elke activiteit een verantwoordelijk medewerker kan worden gekoppeld. Deze persoon zorgt ervoor dat de activiteit (al dan niet door hemzelf) wordt uitgevoerd.
De beheersystematiek zorgt voor een gestructureerde manier van werken en ondersteunt bij het nemen van beslissingen. Daarmee verhoogt het de beheerkwaliteit. Voor een goede uitvoering van het beheer is en blijft altijd vakmanschap nodig.
 

 
€ 152,00
excl. 21% btw
Abonnement:
Jaar
Dit abonnement wordt automatisch verlengd.
 • De producten en activiteiten van de Beheersystematiek Openbare Ruimte zijn onderverdeeld in zes processtappen, van ‘Beleid en strategie’ tot ‘Evalueren en bijsturen’, met ‘Mens en organisatie’ in het hart van het proces.

  Deze processtappen zijn volledig gebaseerd op het iAMPro Assetmanagementmodel, en het principe van ‘Plan-Do-Check-Act’. Elke organisatie bepaalt zelf welke activiteiten uit de beheersystematiek ze wil uitvoeren en voor welke levensfasen. De keuze is afhankelijk van de organisatorische wensen en de ervarenheid met de beheersystematiek. Het palet aan activiteiten kan in de in de loop der tijd meebewegen met de ontwikkelingen van de organisatie.
  In de Beheersystematiek Openbare Ruimte zitten specifieke uitwerkingen voor verhardingen (Beheersystematiek Verhardingen) en groen (Beheersystematiek Groen).

  Relatie met de Wegbeheersystematiek
  De Beheersystematiek Verhardingen als uitwerking van de Beheersystematiek Openbare Ruimte is anders dan de bestaande Wegbeheersystematiek.
  De Wegbeheersystematiek is te vinden in de CROW-Kennismodule Wegbeheer, -inspecties en -metingen. Beide systematieken blijven bestaan, zodat de wegbeheerder zelf de termijn kan bepalen om over te stappen.
  Hier vind je meer informatie over de nieuwe CROW-Beheersystematiek Openbare Ruimte en hoe die zich verhoudt tot de bestaande wegbeheersystematiek.

   
  Welke kennis is opgenomen in deze kennismodule?
  Beheersystematiek Openbare Ruimte
  Beheersystematiek Openbare Ruimte – Model
   
   Licenties
  In het bestelproces kunt u aangeven hoeveel licenties (1 per gebruiker) u wilt afnemen. Een licentie is geldig voor 1 jaar. Meer informatie over de CROW Online Kennismodules.
   
  U logt eenvoudig in voor de Kennismodule Beheersystematieken via Mijn CROW. Voor meer informatie, neem contact op met Peter van der Ven.
Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Scroll naar boven