Hoe de afdrachtkoppeling tot stand kwam

19-02-2019

In een eerdere blog vertelde Niek van Onna van CROW al over de afdrachtkoppeling voor RAW-raamovereenkomsten. Sander Bekker, medebedenker en -oprichter van omop.nl, heeft in samenwerking met CROW de koppeling ontwikkeld voor omop.nl. Hij vertelt over de achtergrond ervan.

Opdrachtgevers tijd besparen

“Naast omop.nl ben ik ook mede-eigenaar van adviesbureau Corvus Infra. Met Corvus Infra hebben wij al heel veel raamovereenkomsten opgesteld en in de uitvoering begeleid”, vertelt Sander Bekker. Toen hij nog in loondienst zat vroegen opdrachtgevers (veelal gemeenten) hem al om een tool waarmee ze snel deelopdrachten konden maken en waarmee ze de deelopdrachten overzichtelijk konden beheren. “Die tool hebben wij gemaakt en dat is het softwarepakket www.omop.nl geworden. Het softwarepakket draait in de cloud en beschikt over een database waardoor wij alle informatie over het project kunnen verzamelen. Het aantal deelopdrachten, de totale som en nog veel meer. Zo kwamen we op het idee om onze opdrachtgevers tijd te besparen door een koppeling te maken met CROW die de afdracht van de RAW-systematiek automatisch berekent.”

“CROW was meteen enthousiast over het idee en samen hebben we die koppeling
ontwikkeld. Daarmee wordt ons pakket voor de gebruiker veel waardevoller en scheelt het eenieder veel tijd. Zo wint iedereen.”

Ook te gebruiken door andere systemen

Gemeenten zijn niet ineens verplicht om met www.omop.nl te werken om deelopdrachten bij CROW te kunnen registreren. Wel als ze het proces automatisch willen laten verlopen, want vooralsnog is www.omop.nl het enige pakket waarmee dit kan. De koppeling is zo ontwikkeld dat andere systemen daar ook op in kunnen haken. Of ze dat ook gaan doen, is natuurlijk de vraag. Sander Dekker: “De komende periode gaan we samen met CROW kijken of we de koppeling nog verder kunnen ontwikkelen.”
 
Voordat u binnen omop.nl met de afdrachtkoppeling kunt werken, moet u eerst handmatig een deelopdracht aanmaken in de CROW registratiemodule. Op deze manier zijn alle contractgegevens bekend en kan de data aan de juiste partijen worden gekoppeld. Aan het einde van het jaar ontvangt u dan automatisch een factuur van CROW met daarop het bedrag aan afdrachten.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Abonneer
 Security code
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven