CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nieuw: afdrachtkoppeling voor RAW-raamovereenkomsten

22-01-2019

NiekOpdrachtgevers hebben vaak te maken met veel deelopdrachten binnen RAW-raamovereenkomsten. Het verzamelen van alle gegevens hierover is veel werk. Toch is dit nodig om de afdracht te kunnen vaststellen. Om dit te vereenvoudigen, heeft CROW een afdrachtkoppeling laten ontwikkelen die dit proces automatiseert. Niek van Onna van CROW vertelt over de achtergrond ervan en de voordelen voor alle partijen.

Zo werkt het nu nog

Bij RAW-raamovereenkomsten draagt u een percentage af aan CROW. Maar aan het begin van het jaar is nog niet zeker hoeveel uw organisatie moet afdragen, omdat u nog niet weet voor hoeveel werk u aan opdrachten gaat geven. Daarom wordt het altijd achteraf berekend op basis van de data die u aan CROW doorgeeft. De projectleider van uw gemeente geeft daarbij aan voor hoeveel geld er aan werk is verzet. Daarover berekenen wij de afdracht en hiervoor sturen we u een factuur.
 
Dit is een omslachtige methode. Vooral voor grote gemeentes, want zij hebben zo veel raamovereenkomsten dat het erg veel werk is om dat allemaal bij elkaar te zoeken.

En zo makkelijk werkt het vanaf nu

Daarom heeft CROW in samenwerking met een softwareleverancier een koppeling gebouwd, vertelt Niek van Onna: “Deze koppeling zorgt ervoor dat elke deelopdracht die aangemaakt wordt ook automatisch wordt ingeschoten in ons systeem. Zo hebben wij de gegevens al direct binnen en wordt de factuur aan het eind van het jaar automatisch aangemaakt. Daar hoeft u als gemeente niets meer voor aan te leveren. Uiteraard scheelt dit u en ons veel tijd. Wij hoeven nergens meer achteraan. Het ontzorgt ons doordat wij u kunnen ontzorgen. Daarom zijn we blij met de ontwikkelde koppeling.”
 
Op dit moment is de afdrachtkoppeling alleen beschikbaar voor de software van www.omop.nl. Hiermee is een succesvolle pilot gedraaid. CROW is in gesprek met andere softwarebedrijven om ook met de koppeling te gaan werken. Zodra hier meer nieuws over te melden is, hoort u het van ons.

Bekijk hier de CROW Registratiemodule.
 

Thema's

RAW

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht
Abonneer
 Security code
Scroll naar boven