Thema Assetmanagement
Thema Datagedreven assetmanagement
Redactie
Beleving wordt steeds belangrijker in het meten van de kwaliteit van de openbare ruimte.
De essentie
De behoefte van gemeenten is om meer te weten van de beleving/tevredenheid van hun bewoners, metingen hiervoor uit te voeren zodat je de tevredenheid kunt monitoren, en er bewuster mee om te gaan hoe je er met je werk voor kan zorgen dat dit verbetert. De meetmethode beleving is naast de beeldsystematiek en de kort geleden verschenen meldingensystematiek (maakt ook onderdeel uit van de Kennismodule Beeldkwaliteit basis) een belangrijke (beleids)indicator om de kwaliteit van je openbare ruimte te monitoren.
De meetmethode Beleving bestaat uit twee onderdelen:
1. De handleiding beschrijft welke aspecten allemaal van belang zijn bij het sturen op beleving.
2. De enquêtemethode biedt een handreiking voor het bevragen van bewoners en gebruikers.
De enquêtemethode beschrijft hoe gemeenten op een uniforme wijze de beleving/tevredenheid van bewoners over het beheer van de openbare ruimte kunnen bevragen. Voordeel voor gemeenten is dat er hiervoor nu een methode beschikbaar is om de beleving/tevredenheid te meten en in de tijd te monitoren, en dat deze uniform is waardoor gemeenten resultaten kunnen vergelijken met andere gemeenten.
Waar helpt de meetmethode 2019 mee?
De enquêtemethode kan gebruikt worden om in uw gemeente enquêtes uit te voeren over bewonerstevredenheid. De handleiding is een inspirerend document dat alle aspecten van sturen op beleving beschrijft. De gebruikers van de methode krijgen inzicht in wat er allemaal bij komt kijken, en intern kan beter worden gesproken over hoe er meer op beleving kan worden gestuurd. Een ander voordeel is dat iedereen dezelfde taal kan gaan spreken over dit onderwerp. Dit geeft tal van mogelijkheden om van elkaar te gaan leren om zo, in de toekomst, beter te kunnen gaan sturen op dit onderwerp
Download de infographic
Kennismodule Beeldkwaliteit basis
Meetmethode Beleving is ondergebracht in de Kennismodule Beeldkwaliteit basis.
Naar de pagina met de Kennismodule Beeldkwaliteit
Delen via