Wegbeheersystematiek

Voor het in stand houden van een kwalitatief goed wegennet is een deskundig beheer noodzakelijk. Visuele inspecties en objectieve metingen helpen om de kwaliteit van de weg in kaart te brengen. Aan de hand daarvan bepaalt u welke maatregelen nodig zijn.

CROW-Beheersystematieken

De nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte, met uitwerkingen voor verhardingen en groen, laat niet alleen zien wat er moet gebeuren, maar ook waarom, op basis van welke strategie en of het goed gebeurt. Het leunt op de processtappen uit assetmanagement en maakt gebruik van het IMBOR voor gegevensbeheer. De overgang van Wegbeheer 2011 naar de Beheersystematiek Openbare Ruimte is groot. Daarom is met Wegbeheer 2019 een tussenstap geïntroduceerd voor gebruikers die nu nog niet direct de overstap naar de nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte willen of kunnen maken.

De nieuwe Beheersystematiek Openbare Ruimte, met uitwerkingen voor groenbeheer en wegbeheer leunt op de processtappen uit assetmanagement. Meer over assetmanagement en de processtappen is te vinden onder het thema Assetmanagement.

De softwarepakketten voor wegbeheer die zijn voorzien van het Keurmerk beheersoftware op een rij gezet.

Nieuws


  • Barendrecht en Albrandswaard ondertekenen de Code Milieuverantwoord Wegbeheer
    De gemeenten Barendrecht en Albrandswaard hebben de Code Milieuverantwoord Wegbeheer ondertekend.
  • Oproep: call for abstracts CROW Infradagen 2020
    Volgend jaar is het weer zover! Op woensdag 24 juni en donderdag 25 juni 2020 is er een nieuwe editie van de CROW Infradagen. Hét evenement...
  • CROW blikt terug op de Infradagen 2018
    Op 27 en 28 juni 2018 kwamen meer dan 200 deelnemers naar de CROW Infradagen. Hét tweejaarlijkse evenement waarbij wegbouwkundigen van...
Toon alles
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven