CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer
Een kwalitatief goed onderhouden openbare ruimte leidt tot tevreden en gelukkige bewoners. CROW ondersteunt beheerders door kennis te ontwikkelen op het gebied van thema’s zoals beeldkwaliteit, burgerparticipatie, benchmarking en kostenbeheersing.

Op donderdag 25 november is het weer tijd voor het jaarlijkse feestje voor de beheerder van de openbare ruimte tijdens NCBOR 2021. De laatste jaren zien we steeds meer waardering ontstaan voor onze openbare ruimte. En daar kunnen we vanuit beheer nog meer waarde aan toevoegen; veiligheid, participatie, duurzaamheid, toegankelijkheid, betrouwbaarheid en samenwerking. NCBOR 2021 staat daarom in het teken van “Beheer met meerwaarde”. Zien we elkaar in Helmond?

Op de website CROW Levende Stad vind je het laatste nieuws over het beheer van de openbare ruimte en onze toekomstige bijeenkomsten.
Partners kunnen bovendien alle gehouden bijeenkomsten terugkijken in de groep 'video's en webinars'. Hiervoor is wel deze gratis koppeling tussen je 'mijn-crow'-account nodig en de website van CROW Levende Stad.
Het jaar 2021 is krachtig begonnen met een mijlpaal: de eerste cursus Managing Public Space aan de Wageningen Universiteit is gestart. Het is voor het eerst dat professionals en een groep studenten een wetenschappelijk curriculum volgen met de openbare ruimte als onderwerp. Welke plannen, activiteiten en ontwikkelingen staan dit jaar op de agenda van de stichting Managing Public Space? Dit interview met Jaap Meindersma, voorzitter van de stichting, voert je langs de highlights van Managing Public Space in 2021.
Het beheer van de openbare ruimte is een complex proces. De Beheersystematiek Openbare Ruimte beschrijft de producten en activiteiten die samen het totale beheerproces vormen, inclusief voorbeelden en toepassingen.

De Beheersystematiek Openbare Ruimte bestaat uit producten en activiteiten die zijn onderverdeeld in zes processtappen. Alle activiteiten zijn verbonden aan andere activiteiten, die samen het beheerproces vormen. Het gehele proces wordt met de gehele (beheer)organisatie uitgevoerd. De beheersystematiek is zo opgezet dat aan elke activiteit een verantwoordelijk medewerker kan worden gekoppeld. Deze persoon zorgt ervoor dat de activiteit (al dan niet door hemzelf) wordt uitgevoerd.
De beheersystematiek zorgt voor een gestructureerde manier van werken en ondersteunt bij het nemen van beslissingen.

De verbeteringen in de CROW-publicatie 380 Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte zijn tot stand gekomen na aan lange periode waarin de knelpunten in de beeldsystematiek zijn geïnventariseerd, bediscussieerd en ter visie gelegd is aan de gebruikers. De kwaliteitscatalogus is daarmee een eindproduct dat volledig geactualiseerd en afgestemd is op de eindgebruiker.

Lees hoe je meldingen beter kan categoriseren, monitoren en analyseren met BOR-MELD. Dé manier om meldingen over de openbare ruimte op uniforme wijze te registreren.

Uitgelicht

Submenu openen

Management openbare ruimte

Blogs

Nieuws


  • Voortgang ontwikkeling GegevensWoordenboek Stedelijk Licht (GWSL)
    De ontwikkeling van het GegevensWoordenboek Stedelijk Licht is in volle gang. Initiatiefnemer gemeente Roosendaal heeft voor ogen om, naar...
  • We zijn het niet heel anders gaan doen, we zijn een andere taal gaan spreken
    Gemeente Helmond is trotse gastgemeente van het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2021. Met hun programma ‘Beheer met meerwaarde...
  • Zomerquiz (voor de thuisblijvers)
    CROW Levende Stad verzorgt voor de thuisblijvers, de weekendgangers of de groep ‘sporadische-uitjes’ een leuk stukje entertainment op...
Toon alles
Terug naar het overzicht
Submenu openen

Management openbare ruimte

Scroll naar boven