Asfaltverharding

Veel wegen in Nederland bestaan uit asfalt. Deze wegen zijn belangrijk voor de regionale en landelijke economie. Een kwalitatief goede asfaltverharding is van belang, maar ook duurzaamheid in het productie- en aanlegproces is een uitdaging. CROW biedt tools om de juiste beslissingen te nemen als asfalt wordt toegepast op de weg.
De asfaltwegen in Nederland maken economische en maatschappelijke activiteiten mogelijk. Doelstelling van het Asfalt-Impuls programma is op de eerste plaats het verlengen van de levensduur van onze wegen.
De werkgroep STRADA (STRucturele Analyse Deflectiemetingen Asfaltverhardingen) ontwikkelt een geactualiseerde uniforme methodiek voor het herontwerpen van asfaltverhardingen.

OIA

Het Ontwerpinstrumentarium Asfaltverhardingen (OIA) is het nieuwe Nederlandse standaardprogramma voor het ontwerpen van asfaltverhardingen.
CROW biedt wegontwerpers een breed scala aan kennisproducten. Deze producten ondersteunen bij het komen tot een goed en onderbouwd wegbouwkundig ontwerp en variëren van publicaties en rapporten tot digitale tools.

Nieuws


Toon alles
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven