CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Bouwwerk Informatie Management

Hoe ga je als gemeente om met de steeds meer toenemende digitalisering bij ruimtelijke vraagstukken? Met BIM (Bouwwerk Informatie Management) wordt steeds slimmer omgegaan met de openbare ruimte.
In regionale kennisclusters stimuleren we kennisuitwisseling tussen gemeenten en marktpartijen.
De betrokken partijen van een bepaald kenniscluster bepalen zelf de gezamenlijk leerpunten. Aan de hand van deze leerpunten stellen ze een leeragenda op. Daarnaast wordt kennis uitgewisseld met andere kennisclusters als daar behoefte naar is.
 
Hoe ga je aan de slag met informatiemanagement of hoe zorg je dat het informatiemanagement doorontwikkeld wordt met BIM? Dat is een vraag waar veel gemeenten mee worstelen. Vaak is het probleem dat het eindplaatje niet duidelijk is. Wie is waar verantwoordelijk voor, wie houdt zich waar mee bezig binnen de organisatie, waar zit er overlap etc etc. 
Naast BIM gemeenten zijn er diverse andere trajecten en initiatieven rondom BIM. Op deze pagina vind je een aantal links naar de verscheidene initiatieven.
Diverse organisaties houden zich bezig met initiatieven rondom het thema informatiemanagement en BIM. In een kerngroep worden de krachten van deze partijen gebundeld. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de verschillende kennisnetwerken en wordt verdere kennisverspreiding gestimuleerd. Bekijk het overzicht van de betrokken partijen in het overzicht.  

Nieuws


Toon alles
Scroll naar boven