Submenu openen

Informatiemanagement

Vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen bestaan verschillende behoefte als het gaat om het managen van informatie. Informatiemanagement kan worden gezien als de verbindende link tussen de bedrijfsprocessen en de invulling door middel van slimme ICT-oplossingen. CROW legt constant de verbinding tussen behoeftes uit de GWW-sector, de werkprocessen binnen de sector en ICT-oplossingen.
Bent u ook op zoek naar een slimme methode wat betreft het omgaan met informatie? Of wilt u graag starten met Linked Data? Neem dan eens een kijkje op de subpagina “Starten met Linked Data” hier vind u meer informatie over deze slimme methode en wat het voor u en uw organisatie zou kunnen betekenen.
Benieuwd naar wat het Linked Data Platform van CROW voor u kan betekenen? Het Linked Data Platform bevat informatie waarmee u project sneller en effectiever kunt realiseren. CROW publiceert datasets in de vorm van Linked Data. Naast de kennis van CROW kunnen ook collectieven, zoals het Provinciaal Contracten Buffet, of individuele partijen datasets publiceren bij CROW. Dit biedt de mogelijkheid om eigen aanvullingen of uitzonderingen te publiceren op de informatie van CROW, bijvoorbeeld eigen aanvullingen op de  contracteisen in de CROW Basisspecificaties 2018. De datasets moeten voldoen aan de aanleverspecificaties van CROW.
Net als bij de objecten zijn wel goede definities nodig voor datasets. Dat gebeurt in het datamodel. CROW heeft op dit moment een datamodel voor het opstellen van contractdata, en een datamodel voor het publiceren van specifieke datasets zoals bijvoorbeeld de Basisspecificaties (CDOC). De publicaties kunnen worden bekeken in de kennisbank en in ProContract.
Een objecttypebibliotheek kan zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als nodig. Hoe meer je wilt automatiseren, hoe complexer het wordt, zie ook de blog hierover. CROW ontwikkelt op dit moment datamodellen voor een Thesaurus, voor de kennisbank; en een Ontologie voor het volledig automatisch uitwisselen en controleren van gegevens over objecten. Als dit klaar is kunnen IMBOR, IMWV en aanvullingen hierop worden gepubliceerd als linked data. Daarmee wordt de informatie net zo handig in gebruik als internet, bijvoorbeeld met verwijzingen naar informatie van het Kadaster of naar de ontologie van Rioned. 
Voor een succesvol verloop van een bouwproject is een goede verdeling van verantwoordelijkheden van doorslaggevend belang. VISI vormt de basis voor communicatie en informatieoverdracht in organisaties en (bouw)projecten. Met deze algemeen geaccepteerde en sector brede open standaard structureert, bewaakt en bewaart u procesafspraken en bijbehorende communicatie. Via deze pagina vind u meer over het gebruik en toepassing van VISI.
De ontwikkelingen rondom Informatiemanagement binnen het CROW zijn in volle gang. Samen met verschillende partners en marktpartijen lopen er verschillende initiatieven. Nieuwsgiering naar de laatste ontwikkelingen? Klik hier!

Nieuws


Toon alles
Scroll naar boven