CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Meer informatie

Onkruid en verhardingen

Onkruidwerende verhardingen en de inrichting van een duurzame openbare ruimte kunnen elkaar versterken. De duurzaamheid van de inrichting is niet alleen het voorkomen van groeiplaatsen van onkruid maar ook het kijken naar kansen om de onkruidwerendheid van verhardingen te verbeteren. Deze kansen gaan vaak hand in hand met de ambitie om een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren.
Grote uitdagingen als het bereiken van klimaatdoelen kun je als gemeente niet alleen. Daarvoor is de medewerking van burgers noodzakelijk. Maar hoe laat je burgers mee-vergroenen? Deze vraag staat centraal tijdens de CROW Levende Stad-bijeenkomst  'Burgerparticipatie inzetten voor jouw klimaatdoelen' op 7 juli. Er is nog plek dus meld je nu aan!
Door preventieve aanpak kunnen beheerders zonder chemische middelen het gewenste beeld op hun verhardingen realiseren.
Zes onderzoeken naar vermindering van het verbruik, de emissie en de afhankelijkheid van bestrijdingsmiddelen en  meststoffen bij beheer van niet-landbouwterreinen in Nederland.
De ontwerpvoorbeelden ondersteunen u bij het zoeken van geschikte maatregelen en voorzieningen.

Nieuws


  • Opweg naar circulair werken
    Circulariteit staat bij veel gemeenten hoog op de agenda, maar is nog niet per se onderdeel van het dagelijks werk. Zonde, vindt Climmy...
  • De beheerder van morgen weet waarom het draait
    NCBOR gaat dit jaar voor zijn zevende editie. Het thema dit jaar is ‘de beheerder van morgen’.
  • CROW laat vakwereld Openbare Ruimte ‘met andere ogen’ naar rol beheerder kijken
    Op 26 en 27 september 2018 laat CROW de bezoekers van de Vakbeurs Openbare Ruimte 2018 ‘met andere ogen’ naar de veranderende rol van de...
Toon alles
Barbara Hasselaar
Community manager
Terug naar het overzicht
Submenu openen

Onkruid en verhardingen

Scroll naar boven