CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Boombeheer en boomveiligheid

Beheerders van openbaar groen waren altijd al bezig met de veiligheidsaspecten van hun bomenbestand. Er ontbrak echter een richtlijn om de relevante informatie systematisch en uniform vast te leggen. De nieuwe Richtlijn Boomveiligheidsregistratie (BVR) vult deze lacune en biedt een hulpmiddel bij het risicomanagement van bomen.
Grote uitdagingen als het bereiken van klimaatdoelen kun je als gemeente niet alleen. Daarvoor is de medewerking van burgers noodzakelijk. Maar hoe laat je burgers mee-vergroenen? Deze vraag staat centraal tijdens de CROW Levende Stad-bijeenkomst  'Burgerparticipatie inzetten voor jouw klimaatdoelen' op 7 juli. Er is nog plek dus meld je nu aan!
De Richtlijn Boomveiligheidsregistratie (BVR) biedt een hulpmiddel bij het risicomanagement van bomen. Een boomeigenaar heeft de plicht om voldoende zorg te besteden aan zijn bomen.
'Beheersystematiek Openbare Ruimte'
De 'Beheersystematiek Openbare Ruimte' bevat een uitwerking, speciaal voor Groen.
‘Schadebedragen kunnen bij waardevolle bomen oplopen tot tienduizenden euro’s’. In het interview met www.boomzorg.nl praat Ceciel van Iperen over taxatie van monumentale bomen en hoe de NVTB-richtlijnen als tool ingezet kunnen worden bij werkzaamheden
rond bomen.

Nieuws


  • De beheerder van morgen weet waarom het draait
    NCBOR gaat dit jaar voor zijn zevende editie. Het thema dit jaar is ‘de beheerder van morgen’.
  • CROW laat vakwereld Openbare Ruimte ‘met andere ogen’ naar rol beheerder kijken
    Op 26 en 27 september 2018 laat CROW de bezoekers van de Vakbeurs Openbare Ruimte 2018 ‘met andere ogen’ naar de veranderende rol van de...
Toon alles
Terug naar het overzicht
Submenu openen

Boombeheer en boomveiligheid

Scroll naar boven