Submenu openen

Assetmanagement

Er zijn grote veranderingen gaande in de wereld van beheer. De noodzaak ontstaat om risico’s beter te beheersen en intensiever samen te werken. In deze veranderende wereld van professioneel beheer kan assetmanagement oplossingen bieden.
Assetmanagement is het optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen ofwel assets. Ook voor het beheren van assets in de openbare ruimte komt professioneel assetmanagement steeds meer in beeld. Maatschappelijke ontwikkelingen en de komst van nieuwe normen stellen eisen aan de organisatie, haar processen en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets.

En dat is de reden dat Avans+ en CROW de handen in elkaar geslagen hebben om de Postbachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte te ontwikkelen. Met aandacht voor de inhoud van assetmanagement vanuit CROW en andere aspecten, zoals bedrijfskundige en organisatorische, die van belang zijn om assetmanagement te kunnen gebruiken in je organisatie vanuit Avans+. Na het succesvol doorlopen van de opleiding wordt je beloond met het postbachelor-diploma Assetmanagement Openbare Ruimte. Een unieke samenwerking tussen twee kennisorganisaties met hun wortels in de wereld van de (decentrale) overheden.
Assetmanagement helpt overheden en de hen omringende partijen bij het professioneel beheren van de openbare ruimte en infrastructuur. CROW omarmt deze werkwijze, door:

Het beheren van de openbare ruimte wordt alsmaar ingewikkelder. Steeds meer belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, vergrijzing, klimaatadaptie moeten een plek krijgen in die openbare ruimte. En de openbare ruimte zit al zo vol! Met assetmanagement kunt u sturing geven aan de gehele levenscyclus van de diverse kapitaalgoederen (assets). CROW heeft voor u meerdere (nieuwe) producten gebundeld in de Online Kennismodule Assetmanagement. De kennismodule Assetmanagement biedt u de mogelijkheid om Assetmanagement binnen uw organisatie uniform, integraal en multidisciplinair invulling te geven. Naast de Beheersystematiek Openbare ruimte beschikt u over de nodige aanvullende tools en documenten die u inzichten geven waar u direct mee aan de slag kunt. 

ISO 55000
De werkwijze van de Beheersystematiek Openbare Ruimte is een goede basis voor organisaties die ISO 55000-gecertificeerd willen zijn. De ISO 55000 is een assetmanagementsysteem speciaal bedoeld voor beheren van kapitaalgoederen (de assets). Voor het behalen van het certificaat zijn aanvullende activiteiten nodig boven op de beheersystematiek. Het assetmanagementsysteem en de Beheersystematiek Openbare Ruimte kunnen gelijktijdig vorm krijgen. 

Uitgelicht

 
€ 15,00
excl. btw
 
Gratis
Automatisch de nieuwste genummerde publicaties van CROW toegestuurd met een algemeen abonnement.
Automatisch de nieuwste genummerde publicaties van CROW toegestuurd met een algemeen abonnement.

Nieuws


  • CROW ontvangt AWVN-trofee voor ‘lef’ vernieuwd werkgeverschap
    CROW ontving woensdag de AWVN-trofee voor haar lef om samen met professionals in de organisatie een belangrijke stap te maken in de...
  • De beheerder van morgen weet waarom het draait
    NCBOR gaat dit jaar voor zijn zevende editie. Het thema dit jaar is ‘de beheerder van morgen’.
  • Post-HBO Assetmanagement: een betere professional
    In oktober start de Post-HBO opleiding Assetmanagement. Tijdens deze leerweg wordt over een periode van 40 weken, door middel van 5 modules...
Toon alles
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven