CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer
Er zijn grote veranderingen gaande in de wereld van beheer. De noodzaak ontstaat om risico’s beter te beheersen en intensiever samen te werken. In deze veranderende wereld van professioneel beheer kan assetmanagement oplossingen bieden.

Op donderdag 25 november is het weer tijd voor het jaarlijkse feestje voor de beheerder van de openbare ruimte tijdens NCBOR 2021. De laatste jaren zien we steeds meer waardering ontstaan voor onze openbare ruimte. En daar kunnen we vanuit beheer nog meer waarde aan toevoegen; veiligheid, participatie, duurzaamheid, toegankelijkheid, betrouwbaarheid en samenwerking. NCBOR 2021 staat daarom in het teken van “Beheer met meerwaarde”. Zien we elkaar in Helmond?

Interview Nils Eekels

Als je binnen je eigen gemeente assetmanagement op de kaart wil zetten, moet je goed beslagen ter ijs komen. Dat is precies wat Nils Eekels, beheerder openbare verlichting bij de gemeente Woerden, dacht voordat hij begon aan de Post-HBO opleiding Assetmanagement van CROW en Avans+.

Assetmanagement helpt overheden en de hen omringende partijen bij het professioneel beheren van de openbare ruimte en infrastructuur. CROW omarmt deze werkwijze, door:

Video's over Assetmanagement

Wat zijn de stappen van Assetmanagement?
In samenwerking met Mark van Teijlingen van Sweco heeft CROW een webinar opgenomen hierover.
Bekijk de webinar.

Hoe doen gemeente Rotterdam en Súdwest-Fryslân dit?
Assetmanagement helpt de organisatie bij slim beheer. Geld inzetten waar nodig, met de juiste balans tussen kosten, risico’s en prestaties. En oog voor het belang van inwoners, bezoekers en gebruikers. We hebben 2 videoreportages voor je, waarin je op inspirerende wijze ziet hoe vakgenoten omgaan met assetmanagement. Gemeente Súdwest-Fryslân is een middelgrote gemeente die assetmanagent stapsgewijs heeft geïntegreerd in haar organisatie en gemeente. Piet Smid vertelt je hier meer over.  Daarnaast hebben we een mooie video van de Gemeente Rotterdam, waarin Esther Philipsen en Wim van der Meer vertellen hoe een grote gemeente als Rotterdam assetmanagement succesvol toepast. 


 

Het beheren van de openbare ruimte wordt alsmaar ingewikkelder. Steeds meer belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, vergrijzing, klimaatadaptie moeten een plek krijgen in die openbare ruimte. En de openbare ruimte zit al zo vol! Met assetmanagement kunt u sturing geven aan de gehele levenscyclus van de diverse kapitaalgoederen (assets). CROW ondersteunt u daarbij met de Online Kennismodule Assetmanagement. Deze module biedt u de mogelijkheid om Assetmanagement binnen uw organisatie uniform, integraal en multidisciplinair in te vullen. Naast de Beheersystematiek Openbare ruimte beschikt u over aanvullende tools en documenten die u inzichten geven waarmee u direct aan de slag kunt. 

NIEUW: iAMPro Volwassenheidsscan en iAMPro Organisatiewaarden
In de online Kennismodule Assetmanagement vindt u twee nieuwe handige tools: de iAMPro Volwassenheidsscan en de iAMPro Organisatiewaarden. Lees het volledige nieuwsbericht.

ISO 55000
De werkwijze van de Beheersystematiek Openbare Ruimte is een goede basis voor organisaties die ISO 55000-gecertificeerd willen zijn. De ISO 55000 is een assetmanagementsysteem speciaal bedoeld voor beheren van kapitaalgoederen. Voor het behalen van het certificaat zijn aanvullende activiteiten nodig boven op de beheersystematiek. Het assetmanagementsysteem en de Beheersystematiek Openbare Ruimte kunnen gelijktijdig vorm krijgen. 

Uitgelicht

Submenu openen

Assetmanagement

Blogs

Nieuws


  • We zijn het niet heel anders gaan doen, we zijn een andere taal gaan spreken
    Gemeente Helmond is trotse gastgemeente van het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2021. Met hun programma ‘Beheer met meerwaarde...
  • Kennismodule Assetmanagement uitgebreid met iAMPro Organisatiewaarden en iAMPro Volwassenheidsscan
    In de online Kennismodule Assetmanagement vind je twee nieuwe handige tools: de iAMPro Volwassenheidsscan en de iAMPro Organisatiewaarden...
  • Inschrijving Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte geopend
    De inschrijving voor NCBOR 2021 is geopend! Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte strijkt dit jaar neer in de gemeente Helmond.
Toon alles
Scroll naar boven