CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Poster: Regionaal openbaar vervoer per 1 januari 2016

15 jaar Wet personenvervoer 2000

 • Productgroep:Download / Publicatie
 • Soort:Gratis uitgave
 • Druk:0
 • Artikelnummer:K-D034
 • Thema: Openbaar vervoer

Traditiegetrouw geeft CROW-KpVV jaarlijks een overzicht van de stand van de concessies, hun looptijd en welk openbaarvervoerbedrijf de concessiehouder is. De editie 2016 is de twaalfde in successie.

 
Gratis
 • "Vijftien jaar geleden, op 1 januari 2001, werd de Wet personenvervoer 2000 van kracht. Hierin werd na een lang proces van onderzoeken, overleggen, proeven en besluitvorming marktwerking geïntroduceerd in het Nederlandse regionale openbaar vervoer. Contracten en 'historische verworvenheden' werden omgezet in concessies en deze werden via de weg der geleidelijkheid aanbesteed. De marktontwikkelingen nadien zijn verbeeld in drie deelkaartjes onderaan de poster, alsmede in de hoofdkaart, waarin voor de jaren 2001, 2006, 2011 en 2016 te zien is welk vervoerbedrijf welke concessie exploiteert. In cumulatieve zin is het aanbestedingsproces verbeeld in het deelkaartje 'Stand aanbestedingen'. 
   
  De belangrijkste veranderingen in déze poster ten opzichte van de editie-2015 zijn - afgezien van de toepassing van de nieuwe huisstijl - de start van nieuwe concessie Hoeksche Waard Goeree Overflakkee en de verlenging van de concessies Groningen Drenthe, Waterland, Haarlem IJmond, Renesse, ferry Maasvlakte en de treindiensten  Zwolle-Kampen, Gouda-Alphen en Rotterdam Hoek van Holland. De concessie Haarlems deel Zuidtangent is opgeheven; dit deel van het traject maakt integraal deel uit van de concessie Amstelland Meeerlanden.
   
  Zoals gebruikelijk wordt de poster gecompleteerd met een aanbestedingskalender 2016 en overzichten van de ov-autoriteiten en de regionale treindiensten.
   

  Overzicht posters voorgaande jaren

  Posters waarmee CROW-KpVV sinds 2005 jaarlijks de stand van zaken letterlijk ‘in kaart’ bracht zijn te vinden op de overzichtspagina.

  Deze poster is ook beschikbaar als drukwerk.
Scroll naar boven