CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Opdrachtgevers spelen in op diversiteit aan contractvormen

14-03-2016

Gemeente Druten tekende op 29 februari als 200ste klant een CROW ProContract-overeenkomst. Met de nieuwe overeenkomst wordt de gemeente naast de traditionele contractvorm RAW, door CROW ProContract ook ondersteund in het toepassen van UAVgc- contracten en hybride contracten.

Ter gelegenheid van de  200ste overeenkomst  overhandigde Iman Koster, directeur van CROW, een taart aan Henk Cornelissen, manager Publiekszaken van de gemeente Druten.  Nadat de taart was aangesneden, gaf CROW een presentatie aan het Team Openbare Ruimte waarin de mogelijkheden van CROW ProContract voor de gemeente Druten werden getoond en besproken.
 
“We zien het contractenlandschap veranderen en wanneer je focust op verandering, zul je resultaat zien. CROW ProContract kan ons daarbij helpen”, aldus Henk Cornelissen. Iman Koster: “We zijn er enorm trots op dat we gemeenten als Druten nu kunnen ondersteunen bij alle contractvormen”.Henk Cornelissen krijgt van Iman Koster een taart ter gelegenheid van de 200ste CROW ProContract-overeenkomst.

 

CROW ProContract: ondersteuning bij alle contractvormen

De veranderde risico- en werkverdeling tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers heeft gevolgen voor de toe te passen contractvorm. Was het RAW-contract lange tijd de meest gebruikte contractvorm, de laatste jaren is de diversiteit aan contractvormen gegroeid. Vanuit de praktijk krijgt CROW dagelijks de vraag: moet ik bij mijn project kiezen voor een RAW, hybride of ge├»ntegreerd contract? Om opdrachtgevers te ondersteunen bij deze contractvormen is het platform CROW  ProContract en de CROW ProContractdatabase gebouwd. Via het platform kunnen opdrachtgevers gebruik maken van diverse tools en contractdata om contracten op te stellen, aan te besteden en uit te voeren. Het gebruik van het platform en de tools is gratis. Voor gebruik van de contractdata uit de CROW ProContractdatabase kunnen opdrachtgevers een CROW ProContract-overeenkomst afsluiten.
 
Meer informatie over CROW ProContract

 

Scroll naar boven