CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nog twee dagen om u aan te melden voor het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte

25-11-2013

Hij komt, hij komt... Over twee dagen is het zover. Dan vindt de eerste editie van het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte plaats. Om die reden hebben wij een 'mystery guest' uitgenodigd die deze dag op feestelijke wijze afsluit. Nog niet aangemeld? U heeft nog twee dagen om u aan te melden voor het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte.Hoe houdt je de regie in de DOE-democratie?

Het regie-participatiemodel van Gemeente Schoon
Judith Harrewijn (Gemeente Schoon), Jeroen Groenendal (gemeente Bergen op Zoom), Fred Fraikin (gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord), Coos Langenkamp (gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord)
Burgerparticipatie is nauwelijks meer een trend te noemen. Maar hoe houd je grip op participatie in de openbare ruimte? Initieer en stimuleer je als gemeente participatie? Regisseer je of geef je ruimte aan de verzoeken van burgers, en bedrijven in hun initiatieven? Een duidelijke visie op participatie helpt acties te stroomlijnen. Een nieuw ontwikkeld regie-participatiemodel van Gemeente Schoon geeft concrete stappen om te werken naar een structurele aanpak voor participatie. De gemeente Amsterdam gemeente Bergen op Zoom vertellen hun ervaringen hoe elk op eigen wijze met het regie-participatiemodel aan de slag is gegaan. Dit doen ze aan de hand van het thema zwerfafval in de openbare ruimte.
 

Regiesturing met beeldkwaliteit openbare ruimte

Roy Pillen (Ministerie van Defensie), Wilbert de Laat (gemeente ’s-Hertogenbosch) Carlo Verheul (Ministerie van Defensie)
Overheden sturen steeds nadrukkelijker op de kwaliteit van de buitenruimte. Roy Pillen vertelt hoe de Dienst Vastgoed Defensie beeldkwaliteit heeft opgenomen in hun Richtlijn Buitenruimte om hiermee de regie te voeren over inrichtingsniveaus en beheerniveaus van hun gebieden en terreinen. Vervolgens vertelt Wilbert de Laat hoe de gemeente Den Bosch de kwaliteit van hun openbare ruimte aanstuurt en monitort, zowel objectief als subjectief. Met vier andere Brabantse gemeenten is nu zelfs een project gestart om de kwaliteitsmonitoring van de beeldkwaliteit en bewonerstevredenheid gezamenlijk te monitoren en te benchmarken.
 

Dordrecht Stadspolder: sturen op basis van bewonerstevredenheid

Mevrouw R. Reynvaan (gemeente Dordrecht), Joop Veth (gemeente Dordrecht), Lars Tambour (BTL Advies)
In het verleden maakte de gemeente Dordrecht - net als veel andere gemeenten - vaste afspraken met een aannemer om onderhoud in de woonomgeving uit te voeren. Deze afspraken vormen nog altijd de basis. Maar in 2013 en 2014 wordt de aannemer beoordeeld op bewonerstevredenheid. Welke werkzaamheden en resultaten zijn nu van belang voor de bewoners van de wijk Stadspolder? In deze sessie wordt vooral ingegaan op de:
• Toekomstvisie Dordrecht bewonerstevredenheid: incident of trend?
• Bewonerstevredenheid zakelijk verwerken in een contract
 

Aanmelden

Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte vindt plaats op woensdag 27 november 2013 in Congrescentrum Dekker te Zoetermeer. Meld u nu aan voor het congres.

Scroll naar boven