CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nieuwsbericht-reizigersmonitor-stad-en-streekvervoer-2011

07-06-2012

De reizigersmonitor 2011 beschrijft de objectieve en subjectieve veiligheid van de reizigers in het stads- en streekvervoer. De rapportage is gebaseerd op de vragen over sociale veiligheid uit de KpVV OV-Klantenbarometer. Voor de OV-Klantenbarometer zijn eind 2011 ruim 80.000 reizigers ondervraagd in bus, tram, metro en regionale trein.

NOS heeft ook aandacht besteed aan het verschijnen van deze KpVV rapportage. Zo is op Radio 1 gesproken met het KpVV over de uitkomsten van de monitor. Daarbij is vooral aandacht voor de positieve ontwikkeling van het veiligheidsgevoel van de reizigers en over het feit dat zij aangeven minder incidenten mee te hebben gemaakt.

Daarnaast heeft NOS met de RET gesproken over de monitor en over sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Drie toezichthouders lichten toe wat zij in de praktijk meemaken en hoe zij denken dat het komt dat reizigers zich veiliger voelen.

Naluisteren kan via: Radio1/Terugluisteren (om 7 uur begint het onderwerp na ongeveer 20:30 minuten en om 8 uur begint het na 24:10 minuten).

Ook het NOS journaal besteedde aandacht aan de monitor: zie NOS-journaal. Daar staan tevens de belangrijkste uitkomsten van deze monitor.

Bekijk KpVV Reizigersmonitor 2011: De sociale veiligheid van ov-reizigers in het stad- en streekvervoer.

Scroll naar boven