CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Niet slim om parkeren in binnensteden gratis te maken

22-07-2015

De afgelopen dagen is in de media grote belangstelling ontstaan omtrent de mogelijke effecten van gratis parkeren in binnensteden op het winkelgedrag. CROW reageert op discussie.

In De Telegraaf van maandag 20 juli jl. stelt retail-deskundige en bijzonder hoogleraar Cor Molenaar van de Erasmus Universiteit dat steden zouden moeten stoppen met het vragen van parkeergeld: de binnenstad zal dan weer vollopen. “Dat moet een stimulans zijn voor gemeenten om ook gratis parkeertijden in te voeren”, aldus prof. Molenaar. 

Hans Voerknecht van CROW heeft op dinsdag 21 juli jl. via een interview met Nu.nl een korte reactie gegeven en aangegeven dat een deel van de beweringen van prof. Molenaar onjuist of onvolledig zijn. "Parkeren wordt gezien als een weerstandsfactor. Dit betekent dat het niet iets is waar mensen hun bezoek aan een winkelgebied met de daarbij komende parkeerkosten van laten afhangen". Lees hier het hele artikel.
 
Omdat het onderwerp nog extra toelichting behoeft, heeft Hans Voerknecht ook een diepere onderbouwing geschreven, die als blog is gepubliceerd.
 
Verdere informatie
CROW-KpVV factsheet ‘Elf waarheden over parkeren, mobiliteit en retail’ uit 2014.
 

Scroll naar boven