CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Meewerken aan ontwerpsuggestie voor de ‘koe-oversteek’?

10-02-2014

De gemeente Voorst past al enkele jaren een koe-oversteekplaats toe: een verkeersvoorziening waardoor koeien zelf een weg tussen twee weides kunnen oversteken. Door de koe-oversteek kan een koe zelf de automatische melkmachine bereiken, zonder hulp van de melkveehouder. Tegelijkertijd blijft de weg toegankelijk voor verkeer en hoeft geen dure tunnel aangelegd te worden.


Bron afbeelding: www.voorst.nl 
 
De koe-oversteek is zo’n succes, dat de gemeente Voorst steeds vaker de vraag krijgt of er een koe-oversteek aangelegd kan worden. Maar in welke situaties kan deze voorziening toegepast worden, en in welke niet? Waar moet een koe-oversteek minimaal aan voldoen? Wat zijn de voor- en nadelen van de koe-oversteek?
 
De gemeente Voorst wil samen met CROW én een ontwerpsuggestie voor de koe-oversteek maken die antwoord geeft op al deze vragen en waar alle wegbeheerders mee uit de voeten kunnen.
 

Actief deelnemen?

Wilt u actief deelnemen aan de totstandkoming van een ontwerpsuggestie voor de koe-oversteek, of op de hoogte blijven van de voortgang van de totstandkoming? Meld u dan nu per mail aan bij Koen Bekking (bekking@crow.nl).

Update: ook in de pers is aandacht voor het onderwerp. Zo verscheen op 13 maart een bericht in de Telegraaf.

Scroll naar boven