CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Klanten-zeer-tevreden-over-nieuwsbrief-Over-Verkeersveiligheid

27-03-2013

De resultaten van de digitale enquête over de nieuwsbrief 'Over verkeersveiligheid' laten zien dat deze KpVV-uitgave zeer gewaardeerd wordt. De enquête werd eind februari gehouden onder alle abonnees. Met een gemiddelde klantwaardering van 7,6 én de status van ‘meest gedownloade publicatie’ op de KpVV-website, is het een KpVV-product om trots en zuinig op te zijn.

Respons
Ruim honderd reacties kregen we binnen, een score van meer dan 10 procent van het abonneebestand. Een derde van de reacties kwam vanuit de doelgroep gemeenten. Het grootste deel daarvan was afkomstig van kleine gemeentes.

Waardering
We waren benieuwd naar de waardering van inhoud, frequentie van verschijnen, omvang en leesbaarheid. Op al deze punten geeft het overgrote deel van de respondenten aan hier (zeer) positief over te zijn. Het onderdeel ‘Europa’ scoort het minste als inhoudelijk thema. We gaan dit thema nog bewuster invullen vanuit de gedachte: Wat kan een decentrale overheid hiermee?

Vooraf hadden we het gevoel dat veel lezers de omvang van de nieuwsbrief te fors zouden vinden. Wat schetst onze verbazing dat bijna 20 procent aangeeft dat hij nog wel een slagje dikker mag. Het is niet ons doel om compleet te zijn. Ook zijn andere nieuwsbrieven als bijv. die van Verkeersnet of Verkeerskunde actueler in de berichtgeving door de hogere frequentie. We blijven dus wel een selectie maken in nieuws dat wat langer houdbaar blijft en nieuwe kennis geeft.

Verbeterpunten
Een verbeterpunt betreft de leesbaarheid. De nieuwsbrief zal luchtiger worden opgemaakt met meer illustraties. Ook de pdf-vorm zal op termijn overgaan naar een andere digitale vorm waarin het voor u makkelijker is om vanaf het scherm te ‘bladeren’ in de uitgave.

Dank voor uw input
Voor diegenen die gereageerd hebben, bedankt voor jullie reactie en opmerkingen! En voor diegenen die nog geen abonnee zijn en dat zouden willen worden, ga naar ‘Mijn KpVV’ en zet een vinkje bij het abonnement.

Bekijk de laatste nieuwsbrief Over verkeersveiligheid nr 15.

Scroll naar boven