CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Is benchmarken niet per definitie appels met peren vergelijken?

19-11-2014

Is benchmarken niet per definitie appels met peren vergelijken? Of is het meten en vergelijken van prestaties een ‘must’ voor elke professioneel bedrijf, dus ook voor de overheid? De G4-gemeenten hebben de handen ineengeslagen om hun beheerprestaties te gaan benchmarken ten aanzien van schoon, heel en kosten. Maar waarom doen zij dat?

Marion Overberg en Eric van den Beuken gaan hierover graag met u in discussie tijdens het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte op 27 november 2014 in Zwolle. U kunt zich nog aanmelden.

Keuze uit 15 spraakmakende deelsessies

Wat kost participatie en wat levert het op? Hoe kun je beheertaken echt overdragen aan buurtorganisaties? En wanneer begin je met het invoeren van assetmanagement. Lees hieronder over drie spraakmakende deelsessies:

Efficiënt programmeren van beheer met Asset Management

Arie Oskam (hoofd unit Advies en Voorbereiding (Beheer Openbare Ruimte, gemeente Houten), Jan Maurix (teamleider provinciale wegen, provincie Noord-Brabant) en Ton Hesselmans (relatiemanager, CROW)

Hoe weeg je als beheerder openbare ruimte de verschillende belangen af? Schoon, heel of alleen nog maar veilig? En hoe je ga je om met de kosten en risico’s? In deze sessie hoort u de concrete aanpak van twee middelgrote gemeenten, die ‘gewoon’ aan de slag zijn gegaan, en met succes. Daarnaast hoort u ook welke kennis CROW ontwikkelt over professioneel beheer en assetmanagement.

Risicomanagement

Jan Wisse (beleidsmedewerker, waterschap Vallei en Veluwe) en Iddo Keuning (strategic consultant, RoyalHaskoningDHV)

Risicomanagement: anders kijken, anders kiezen. Hoe helpt risicomanagement bij het beheer van de openbare ruimte? Wat kun je als beheerder concreet doen om in het beheer ook te sturen op risico’s? U krijgt een overzicht van de kansen en valkuilen.

Sturing van schoon-gedrag in de openbare ruimte

Addie Weenk (programmacoördinator, Gemeente Schoon Kenniscentrum Zwerfafval)

Kennis over gedrag is cruciaal in de aanpak van zwerfafval. Wat beweegt mensen om iets te doen of juist te laten? Gemeente Schoon verzamelt de nieuwste inzichten uit de wetenschap en vertaalt dit naar de aanpak van zwerfafval. In deze sessie maakt u met name kennis met sturing van schoon-gedrag in de openbare ruimte.

Ga naar www.ncbor.nl en klik op tabblad 'Programma' om het volledige programma te bekijken.

Vraag: Hoe helpt risicomanagement bij het beheer van de openbare ruimte?

Laat het ons via het online invulformulier weten!

In de komende tijd zullen we regelmatig vragen stellen over het beheer van de openbare ruimte. Uitkomsten van deze vragen worden teruggekoppeld tijdens het congres in november.

Latest newsLatest news
GA NAAR CONGRESPAGINA
Scroll naar boven