CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Groeiend draagvlak Past Performance zorgt voor meer deelnemers

29-09-2015

Meer en meer overheidsorganisaties besluiten om de Past Performance-systematiek van CROW te gebruiken. Niet alleen gemeenten sluiten zich aan, binnenkort passen ook de provincies Overijssel en Noord-Brabant de systematiek toe. Zelfs organisaties met een eigen Past Performance-systeem, zoals de gemeente Apeldoorn, kiezen ervoor de overstap te maken naar CROW.

Past PerformanceVorige week heeft de gemeente Apeldoorn een abonnement op Past Performance afgesloten, de CROW-systematiek om de samenwerking tussen opdrachtgever en -nemer verder te professionaliseren. Apeldoorn gebruikt al geruime tijd een eigen systeem voor meervoudig onderhandse aanbestedingen, waarin naast prestatiemetingen ook een geavanceerde selectiemethode is opgenomen. Zij maken nu de overstap naar het Past Performance-systeem van CROW.
 

Uniforme beoordelingsmethode

“Met de grote hoeveelheid beoordelingen in het huidige systeem wordt de overgang naar het nieuwe systeem een hele uitdaging” volgens Sander Lubberhuizen, teamleider binnen het Ingenieursbureau. “De belangrijkste reden voor de overstap is dat we graag gebruik willen maken van een uniforme landelijke beoordelingsmethode. Dit is ook een goed signaal richting onze aannemers! Hun Past performance-cijfers komen op deze manier namelijk ook voor andere opdrachtgevers in de regio en zelfs landelijk beschikbaar. We blijven daarnaast ook werken met ons eigen beproefde gewogen lotingssysteem waar de nieuw verkregen past performance cijfers in zullen worden opgenomen.”
 

Doorontwikkeling systematiek

Lubberhuizen vervolgt: “Het groeiende draagvlak in de sector en de doorontwikkeling van de systematiek voor landelijk gebruik was voor ons reden om nu over te stappen. De uniforme vragenlijst, waarmee het objectieve karakter van Past Performance wordt geborgd, en de mogelijkheid om de resultaten met omliggende gemeenten te kunnen delen zijn voor ons  erg belangrijk. De Past Performance-systematiek voorziet volgens ons in de behoefte aan een eenduidig beoordelingssysteem bij gemeenten en marktpartijen.”

Bekijk meer informatie over Past Performance.

Scroll naar boven