Toolkit Autodelen beschikbaar voor deelauto-beleid

10-09-2020

Autodelen wordt steeds belangrijker om ruimte te besparen bij ontwikkelingen met hoge dichtheden en om bij te dragen aan een schoner klimaat. Maar vooral als autodelen nog geen plaats heeft in het huidige (gemeente)beleid, kan het lastig zijn om hier keuzes in te maken. Ook als er al wel een autodeelproject bestaat, kunnen er problemen rond vergunningen of handhaving optreden. Om gemeentes, regio’s, provincies en adviesbureaus te ondersteunen bij het maken van de juiste afweging wat voor beleid geschikt is voor de gemeente, is vanaf vandaag de Toolkit Autodelen kosteloos beschikbaar.

Welke keuzes op het gebied van soorten autodeelsystemen kun je maken? Welke juridische aanpassingen (bv. parkeerverordeningen en wegsleepregelingen) zijn er nodig? Hoe kun je als beheerder van de openbare ruimte of parkeerhandhaver aan de slag met autodelen? En wat zijn de stappen om een goede communicatie rondom deelauto’s op te starten? De Toolkit Autodelen kan je helpen bij het beantwoorden van dit soort vragen en het helpt je bij de beleidsontwikkeling rondom autodelen.  
 
De toolkit is ontwikkeld door CROW in samenwerking met het Ministerie van I&W en Rijkswaterstaat. Via verschillende bestaande platformen op het gebied van autodelen, zoals de website Autodelen.info (vanaf 10 september) en het Dashboard Autodelen (vanaf eind oktober 2020), is de toolkit ook te vinden.

Lees meer over de toolkit en neem een kijkje.

Scroll naar boven