CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

In de winter gewoon naar het terras?

25-09-2020

Er is veel politieke steun om ook in de winter Amsterdamse horecaondernemers de terrassen te laten exploiteren. Dat meldt het Parool.

Tijdens de coronacrisis heeft de horeca al ruimere terrassen gekregen. Door grotere terrassen te hanteren, kunnen de ondernemers meer gasten kwijt op de verplichte 1,5 meter afstand van elkaar. Het helpt hen de moeilijke tijden te overbruggen die het coronavirus heeft veroorzaakt.
 
In principe zou in Amsterdam de uitgebreide terrasregeling gelden tot 31 oktober. Maar als het aan de raad ligt, blijft dat na deze datum ook nog van kracht.
 “De meest veilige manier om samen een biertje te drinken in de horeca is nog altijd op afstand in de buitenlucht. Dat moeten we mogelijk maken: voor de gezondheid van de bezoekers maar ook voor de ondernemers,” zegt D66-raadslid Hülya Kat. “We gaan een spannende winter tegemoet. Iedereen hoop dat de horeca open kan blijven en daar kunnen verwarmde winterterrassen zeker bij helpen.”
 
Echter, deze verwarming zorgt ook voor gefronste wenkbrauwen. Volgens enkele partijen is het niet de bedoeling dat opeens overal verwarmde tenten oppoppen. Ook is er nog onenigheid over waar deze terrassen allemaal mogen staan, en tot hoe laat ze open mogen blijven.
 

Scroll naar boven