CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Aanbestedingsfase innovatiestrook A58 gestart

28-09-2020

Bij de snelweg A58 bij Oirschot wordt volgend jaar een unieke testlocatie aangelegd. Bij deze testlocatie worden innovaties op het gebied van infrastructuur getest en gedemonstreerd. De innovatiestrook is onderdeel van Proeftuin Innov58 van Rijkswaterstaat. Met Proeftuin Innov58 wil Rijkswaterstaat ervoor zorgen dat kennisinstellingen, marktpartijen, lokale ondernemers en omwonenden samenwerken en op zoek gaan naar nieuwe initiatieven en innovaties.

Door middel van de innovatiestrook worden verschillende proeven gedaan op het gebied van energieopwekking, slimme mobiliteit, geluidswering en verlichting. De testlocatie bestaat uit een strook wegdek waar vier verschillende asfaltsoorten worden getest. Van belang is dat deze asfaltsoorten worden geproduceerd met natuurlijke of circulaire materialen. 
 
Het kabinet heeft 44 miljoen uitgetrokken om een aantal infraprojecten te versnellen, waaronder de innovatiestrook. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Het project is momenteel in de aanbestedingsfase en Rijkswaterstaat hoopt begin 2021 een aannemer te kunnen presenteren. Als alles volgens de planning gaat wordt er in het najaar van 2021 gestart met het testen van vier verschillende soorten asfalt.
 
Meer weten over de innovatiestrook bij A58? Lees dan verder op Rijkswaterstaat.

Scroll naar boven