CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Hoe maak je strategische keuzes op basis van areaalgegevens?

23-11-2020

In de zesde webinar in de reeks 'Provinciale OTL en ILS' stond dinsdag 17 november jl. het onderwerp 'Analyses met areaalgegevens' op de agenda. Deelnemers kregen in deze 1-uur-durende webinar handige tips om de analyse van areaalgegevens en dashboards te verbeteren.

Bij de vorige webinars lag de focus op de techniek: hoe stel je een Objecttypebibliotheek en een Informatieleveringsspecificatie, hoe publiceer en valideer je areaalgegevens en hoe krijgt een opdrachtnemer de informatie voor zijn opdrachtnemer uit zijn systemen?

In de zesde webinar was vooral aandacht voor: wat kun je ermee? Als een asset manager areaalgegevens op orde heeft en publiceert, kan hij vervolgens op basis van analyses stuurgegevens krijgen om strategische beslissingen te nemen.

Bekijk de webinar: Download de presentatie

Wat kun je met areaalgegevens op basis van IMBOR? 

Marijn van den Berg van Sweco liet zien wat er allemaal kan met areaalgegevens op basis van IMBOR. Hij noemde een voorbeeld van benchmarking: 13 gemeentes in Zeeland vergeleken de kwaliteit van hun areaal, hun prestaties én de gemaakte kosten bij het beheer met elkaar. Zelfs tot aan straatniveau kun je analyses doen: haal ik de gewenste kwaliteit, doe ik dit met hogere of lagere beheerkosten dan een andere gemeente? Dit leidt tot waardevolle inzichten, bijvoorbeeld hoe beheer met lagere kosten tot een betere kwaliteit kan leiden.

Een ander voorbeeld is het materialenpaspoort. Hiermee kun je inzichtelijk maken welke grondstoffen er vrijkomen tijdens je beheer, om die vervolgens weer circulair in te zetten. 
 

Volgende webinar: BIM samenwerking in projecten

Werk jij in een BIM project met dataleveringen en wil je dit tot een succes maken? Meld je dan nu aan voor de webinar op donderdag 3 december a.s. In slechts 1 uur krijg jij handige tips en delen we met jou voorbeelden uit de praktijk. 

Meer informatie en aanmelden

Scroll naar boven