CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Nu beschikbaar: vernieuwde publicatie 'Verbeteren veiligheid op en om AHOB-spoorwegovergangen'

03-11-2020

De verkeersveiligheid van spoorwegovergangen is een groot goed. Vandaar dat ProRail aan CROW heeft gevraagd om de verouderde publicatie ‘Verbeteren veiligheid op en nabij AHOB-overwegen’ te actualiseren.

Op en om de spoorwegovergang komen twee infrawerelden bij elkaar, namelijk het spoor en de weg. Met elk eigen richtlijnen, werkwijzen en belangen. Vandaar dat voor een goede verkeersveiligheid op en om de overweg een goede samenwerking tussen ProRail en de wegbeheerders van groot belang is.

Kennissessies
Onder inhoudelijke begeleiding van Arcadis zijn in 2019 en 2020 een aantal kennissessies georganiseerd over belangen, relevante richtlijnen en wijze van werken. Van belang was het delen van elkaars problemen en de daarbij horende oplossingen voor de gelijkvloerse overgangen. Met als doel de verkeersveiligheid van de weggebruiker te borgen. 

Nieuwe kennis
De onderhavige publicatie is hier het resultaat van. In de vernieuwde publicatie is nieuwe kennis opgenomen over de nu geldende beleidskaders voor weg en spoor, de effecten van ruimtelijke ontwikkeling nabij spoorwegen, de vormgeving van overwegen en mogelijke aanvullende maatregelen voor de verbetering van de verkeersveiligheid voor de weggebruiker.

Kennismodule Meubilair en Installaties
De publicatie gaat van abstract naar detail en is digitaal beschikbaar. Een allesomvattend overzicht maakt de lezer snel wegwijs in de publicatie en leidt je naar de gewenste kennis in de CROW Kennismodule Meubilair en Installaties. Digitale beschikbaarheid maakt ook een regelmatige update van de kennis mogelijk, bijvoorbeeld over veranderende beleidskaders of typen overwegen.

De vernieuwde publicatie is nu beschikbaar en te bestellen. 

Scroll naar boven