CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Meer zonnepanelen op parkeerplekken

02-11-2020

In Rotterdam is de nieuwe app Park the Sun gelanceerd. Op deze app is te zien welke parkeerterreinen geschikt zijn voor zonne-energie, hoeveel energie kan worden opgewekt en wat de investeringen zijn die kunnen worden terugverdiend.

Veel parkeerterreinen in de gemeente Rotterdam kunnen slimmer benut worden door overdekt parkeren te combineren met het opwekken van zonne-energie. De gemeente ziet veel potentie in het overkappen van parkeerterreinen als vorm van duurzame energieopwekking.
In Rotterdam moeten de komende twee jaar dan ook tenminste 50 van deze zogenaamde solarcarports staan. Met de app Park The Sun van Sobolt wordt inzichtelijk welke terreinen hiervoor geschikt zijn.
 

Quickscan

Park The Sun is in Rotterdam en de provincie Noord-Holland te gebruiken. Op parkthesun.com kan iedereen een quickscan doen. Voor alle gemeenten in Noord-Holland en de gemeente Rotterdam, inclusief het havengebied, kun je het hele gebied verkennen om vervolgens een individuele parkeerlocatie te onderzoeken. Van iedere solarcarport is zichtbaar aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan, wat de investeringen en de opbrengsten zijn én is er een visualisatie van de resultaten.

Scroll naar boven