CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Rotterdam vs Amsterdam: strijd om meeste vergroening

03-06-2020

Geen sportcompetities, geen EK, geen songfestival, maar wél het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen.

Amsterdam versus Rotterdam. Beide gemeenten peppen hun burgers op om mee te doen. De wedstrijd is als volgt: haal een tegel uit die tuin en zet er wat groens voor in de plaats.

Tijdens het online klimaatfestival ‘Dus Wat Gaan Wij Doen’ op donderdag 21 mei werd het startschot gegeven voor het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Het is een strijd tussen Amsterdam en Rotterdam. Het doel is dat iedereen zoveel mogelijk tegels in zijn (gevel)tuin verruilt voor groen en zo de stad groener maakt. De competitie loopt de hele zomer. Inwoners kunnen meedoen via duswatgaanwijdoen.nl. Op 12 september wordt de winnaar bekendgemaakt en de Gouden Tegel uitgereikt in Rotterdam.

Minder tegels in de stad levert heel wat voordelen op: meer ruimte voor flora en fauna, minder wateroverlast, minder hitte, een gezondere bodem, het grondwater wordt aangevuld, minder paalrot, meer biodiversiteit en een betere luchtkwaliteit.

De tegels worden opgehaald door de gemeente.

Meer weten

  • rainproof.nl
  • Op de rainproof kaart ziet u op welke plekken in Amsterdam een hoge kans bestaat op wateroverlast als het extreem hard regent. Amsterdam werkt samen met Waternet om deze knelpunten op te lossen, maar de inrichting van uw dak of tuin maakt ook een verschil.

Scroll naar boven