CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

De gevolgen en kansen van corona in de openbare ruimte

24-07-2020

Donderdag 16 juli was een online bijeenkomst van CROW Levende Stad over het onderwerp: De gevolgen en kansen van corona in de openbare ruimte

Tijdens de bijeenkomst vertelden Rotterdam en Nijmegen hun verhalen. Beide gemeenten hebben een eigen beleid ten opzichte van de 1,5-meter samenleving.

Zo heeft Rotterdam een heel specifiek beleid ontwikkeld om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven. Hiervoor zijn bepaalde plekken in de stad strategisch afgezet, en is er meer ruimte gemaakt voor bijvoorbeeld terrassen.

Nijmegen zet meer in op een reactief beleid. Door middel van het monitoren van de binnenstad door middel van kastjes en boa's, kunnen ze pieken en druktes goed opvangen. Hierdoor kunnen heel gericht (reactieve) maatregelen genomen worden.

Tijdens de bijeenkomst werden de voor- en nadelen van deze maatregelen besproken. Ook was goed te zien hoe corona ervoor gezorgd heeft dat bepaalde maatregelen in de openbare ruimte versneld doorgevoerd konden worden.

Wil je zelf meer maatregelen van andere gemeenten bekijken? Neem dan een kijkje hier.

Benieuwd naar de presentaties van de bijeenkomst? Voor partners van CROW Levende Stad is de gehele bijeenkomst (als opname) terug te vinden onder "groepen" in de groep "Video's en webinars".
Om lid van deze groep te worden moet je jezelf wel gratis registreren voor de website. Hoe dat in zijn werk gaat vind je hier.

Scroll naar boven