Wat als provincies en gemeenten gaan aanbesteden en contracteren met de Provinciale OTL en ILS?

23-01-2020

Wat betekent het voor mijn organisatie als provincies en gemeenten gaan aanbesteden en contracteren met de Provinciale OTL en ILS? Denk mee!

In een startbijeenkomst bogen ruim 40 betrokken professionals zich over de vraag ‘Wat betekent het voor mijn organisatie als provincies en gemeenten gaan aanbesteden en contracteren met de Provinciale Object Type Libraries (OTL) en Informatie Levering Specificatie (ILS)?’. Dat deze vraag op vele manieren beantwoord kan worden en andere vragen oproept, werd al snel duidelijk. Gezamenlijk bepaalden de deelnemers welke vraagstukken zij in 3 aankomende werksessies bij de kop willen vatten.

In de werksessies gaan aannemers, ingenieursbureaus en softwareleveranciers aan de slag met de ontwikkeling en implementatie van de Provinciale OTL en ILS. Deze zijn door CROW ontwikkeld voor de 12 provincies en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. CROW trapte het traject af met een schets van de maatschappelijke opgave en de ontwikkelingen bij opdrachtgevers. De boodschap voor het publiek was ‘zorg dat je je voorbereidt’. En laten we dat vooral samen doen. Na een kijkje in de beheeromgeving van OTL IMBOR ging de groep aan de slag met eigen inbreng, discussie en het vinden van consensus over de meest urgente vraagstukken.

Samen de thema’s voor werksessies bepalen

De deelnemers leverden in de startbijeenkomst veel waardevolle input. Door samen een ‘padlet’ te vullen ontstond een compleet beeld van de vraagstukken, uitdagingen en behoeften die leven. Op de padlet kun je zien welke thema’s de deelnemers naar de werksessies stemden en wat de onderliggende input was.
 

Thema’s werksessies

Werksessie 1 – Gegevens uitwisselen
Datum: 30 januari 2020

Werksessie 2 – Advieswerkzaamheden en toepassing
Datum: 13 februari 2020

Werksessie 3 – Koppeling met andere omgevingen
Datum: 27 februari 2020

De werksessies vinden plaats op het kantoor van CROW in Utrecht (nabij Utrecht CS), van 9.00 tot 12.00 uur. Aansluitend staat er een lunch voor je klaar. 


Denk jij ook mee?

Werk jij voor een aannemer, ingenieursbureau of softwareleverancier? En krijg je te maken met provincies en gemeenten die aanbesteden en contracteren met behulp van de OTL en ILS? Je kunt je nog aanmelden voor de werksessies door een e-mail te sturen aan Lotte Bekendam van CROW. Geef hierbij aan voor welke werksessie jij je aanmeldt. Ook als je vragen hebt over (een van) de werksessies kun je een mail sturen aan Lotte.


Aanmelden eindbijeenkomst

Op 26 maart komen alle partijen weer bij elkaar voor de eindbijeenkomst. Hier delen de deelnemers aan de werksessies hun resultaten met elkaar. Aanmelden voor de eindbijeenkomst is al mogelijk


Demo Linked data platform en OTL

Tijdens de BIM Kennisdag in 2019 presenteerden we een demo van de toepassing van het CROW linked data platform en de OTL, met behulp van een eigen systeem (in de demo is dat Relatics). Lees hier de blog van CROW-collega Elisabeth Klören en bekijk de demo


Meer over de ILS

Lees voor meer informatie over de ILS het bericht Provincies starten gebruik ILS.

Scroll naar boven