CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Dertien meetinstrumenten voor wegverharding officieel gecertificeerd

15-01-2020

CROW heeft 13 certificaten uitgereikt aan verschillende meetinstrumenten die de draagkracht van wegverharding bepalen. In totaal werden 15 van deze meetinstrumenten, zogenaamde valgewichtdeflectiemeters, meegenomen in het onderzoek.

Eens in de twee jaar wordt naar aanleiding van een ringonderzoek bepaald wie de certificering krijgt. Het laatste onderzoek werd gehouden op 2 oktober 2019. Er werd gekeken of de valgewichtdeflectiemeters voldeden aan het protocol. Hierbij is van belang dat ongeacht welk valgewicht wordt ingezet, de resultaten en metingen gelijk zijn.
 
Vijftien deflectiemeters, waarvan tien uit Nederland, deden mee met het onderzoek. Twaalf daarvan (van onder andere Asset Insight, Kiwa KOAC en QRoad) doorstonden de test en kregen het certificaat.
 
De installatie van Heijmans Infra zat niet bij de eerste twaalf gecertificeerde bedrijven. De deflectiemeter is op een later moment via een paarsgewijze vergelijking opnieuw getest; waardoor zij op 28 november alsnog het certificaat overhandigd kregen.
 
De uitgereikte certificaten zijn geldig tot 31 maart 2022. Het was de zeventiende keer dat het ringonderzoek werd uitgevoerd.
 
Meer informatie over het onderzoek en de gecertificeerde valgewichten is hier te vinden.

Scroll naar boven