CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Uit het netwerk: Proeftuin van Brabant Water

10-02-2020

Brabant Water realiseerde een unieke faciliteit om innovaties in de praktijk te kunnen beproeven. Met een proeftuin van circa 1 hectare groot is zij nu in staat innovaties te testen in een veilige omgeving, onder geconditioneerde omstandigheden.

Ruimte voor innovatie

Brabant Water onderzoekt in de proeftuin nieuwe technieken  en de mogelijkheid om op korte termijn veranderingen mogelijk te maken. De locatie biedt een veilige omgeving onder geconditioneerde omstandigheden, waar nieuwe materialen en netwerkconfiguraties, uitvoeringsmethodieken, lek-, liggings- en inspectietechnieken  getest kunnen worden. Het zijn juist deze omstandigheden die Brabant Water nuttige informatie geven over de toepasbaarheid van de innovaties.

Innoveren kunnen we niet alleen

In de proeftuin vonden al diverse testen en demonstraties plaats. Deze activiteiten waren vaak in samenwerking met een breed scala aan partners op allerlei gebieden. Momenteel werkt Brabant Water onder meer  aan een mooie interne coproductie om onderzoek uit te voeren naar thermische effecten op drinkwater. Door een praktijksituatie na te bootsen en daarin de beoogde thermische effecten gecontroleerd op te wekken, monitoren de partijen of er effecten in de drinkwaterkwaliteit optreden.


​De proeftuin is gelegen naast het waterproductiebedrijf en het distributieregiokantoor Noord Oost van Brabant Water te Veghel.

Wil je meer weten over de proeftuin van Brabant Water? Neem contact op met het Innovatieteam van de proeftuin van Brabant Water of lees dit achtergrondartikel over de inrichting van de proeftuin

Scroll naar boven