CROW Academie: vanaf 10 mei weer cursussen op locatie. Lees meer

Sturing geven aan regionale mobiliteitstransitie

20-02-2020

CROW en DRIFT beginnen op 16 april een nieuwe training over regionale mobiliteitstransitie. De training is bedoeld voor lokale en regionale ambtenaren die zich bezighouden met strategische mobiliteitsvraagstukken.

De training komt voort uit de kick-off-bijeenkomst over regionaal mobiliteitsbeleid die CROW, IPO, VNG en DRIFT op 6 februari hadden belegd in Utrecht. Daar kwam de vraag aan de orde: hoe maak je een ambitieus en praktisch mobiliteitsplan voor jouw regio?

Ingo Bousema, promovendus Spatial en Environmental Planning aan de Rijksuniversiteit Groningen, beschrijft in zijn blog de opbrengst van die dag langs drie lijnen: mobiliteitsprogramma en hun context, interne visie en samenwerking, en individuele betrokkenheid.
 
Nieuwe training
In de driedaagse training ‘Sturing geven aan de regionale mobiliteitstransitie’ dagen we de deelnemers uit om vanuit een vernieuwend perspectief te kijken naar ontwerp en uitvoering van hun regionale mobiliteitsplan. De training richt zich op lokale en regionale ambtenaren die zich bezighouden met strategisch mobiliteitsbeleid.

De training is geen basiscursus mobiliteit of verkeerskunde, maar richt zich op het vertalen van complexe mobiliteitsopgaven naar een transitiegericht ontwerp en uitvoering van de regionale mobiliteitsplannen. De aftrap is op 16 april. De vervolgbijeenkomsten zijn op 18 mei en 18 juni.

Naar de cursus

Meer informatie

  • Terugblik op de kickoff-bijeenkomst Regionaal Mobiliteitsprogramma
  • Blog van Ingo Bousema - De noodzaak van een brede blik, vertrouwen en contact in Regionale Mobiliteitsprogramma’s

Scroll naar boven