Gebruik regionaal ov met 5 procent gestegen

21-04-2020

Het gebruik van het regionale openbaar vervoer in 2019 is met 5,0 procent gestegen ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de reisgegevens van de OV-chipkaart.

CROW-KpVV heeft afgelopen maand bij de ov-autoriteiten de reizigerskilometers opgevraagd die zijn gemaakt met de OV-chipkaart. Dit levert voorlopige cijfers op, die we later dit jaar aanvullen met de reizigerskilometers die met papieren vervoerbewijzen zijn verreisd. Na de zomer publiceren we de definitieve cijfers in de Staat van het OV, editie 2019.
 
Nu de coronacrisis het gebruik van het regionale openbaar vervoer heeft gedecimeerd, zouden we bijna vergeten dat 2019 een buitengewoon goed ov-jaar was. Nooit eerder was het ov-gebruik zo hoog. De 5 procent groei wordt wel iets vertekend door de stakingsdagen in 2018. Als we hiervoor corrigeren, en ook voor de staking op 28 mei 2019, resteert nog steeds een mooie groei van 3,6 procent.
 
Een maand geleden publiceerden we de cijfers van de OV-Klantenbarometer. Ook die waren nog nooit zo hoog. De reiziger beloonde het regionale ov met een 7,9.
 

Scroll naar boven