Kom ook naar de masterclass RAW-raamovereenkomst: feiten en fictie!

01-05-2019

Tijdens het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren 2019 is er van 12.00 uur tot 13.00 uur een verdiepende masterclass over de RAW-raamovereenkomst. Zowel de vragen aan opdrachtgeverskant als aan inschrijverskant worden beantwoord. Moderator Niek van Onna van CROW zorgt dat de feiten van de fictie gescheiden worden.

ContractNaar een hoger plan tillen

“Naast het traditionele RAW-bestek kan een gemeente ook kiezen voor een raamovereenkomst”,  vertelt Niek van Onna. “Maar wat is nu het verschil? En mogen gemeentes zomaar allerlei werkzaamheden bundelen in een RAW-raamovereenkomst? Daar gaan we het over hebben tijdens deze masterclass met een bestekschrijver van een gemeente, een aannemer en twee inhoudelijk deskundigen van CROW. Zo willen we samen RAW-raamovereenkomsten naar een hoger plan tillen.”

De masterclass in het kort

Een raamovereenkomst is een contractvorm voor opdrachten waarvan de samenstelling en omvang van de opdracht én plaats en tijd van de uitvoering nog onbekend zijn. Hoe kan er met fictieve hoeveelheden en een fictieve inschrijvingssom in de aanbesteding toch een reëel beeld ontstaan? Hoe zorg je er voor dat fictie en realiteit elkaar tijdens de looptijd van de raamovereenkomst niet in de weg zitten? Waarom kies je als opdrachtgever voor deze contractvorm? Hoe ga je als inschrijver om met de risico’s? Hoe kom je samen van fictie naar werkelijke uitvoering van deelopdrachten zonder conflict en gedoe? Realisme is een schone zaak. 

Deelnemers

Bart Loose, Directeur vestiging Zevenaar NTP Groep
Harry van der Schans, Werkvoorbereider Gemeente Almere
Tim Aarsen (CROW)
Moderator: Niek van Onna (CROW)
 
Meld je aan voor het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren
 

Scroll naar boven