Interview: zakelijk manager Rogier Rijkers over de nieuwe campagne van CROW

15-01-2019

Waar komen we vandaan, waarom doen we eigenlijk wat we doen en waar gaan we naartoe? Ons werk ligt letterlijk op straat! Toch is het niet ‘zichtbaar’. Met onze nieuwe campagne en corporate verhaal willen we laten zien waar CROW voor staat en wat we allemaal doen. Zakelijk manager van CROW Rogier Rijkers vertelt meer.

RogierWaar staat CROW voor?
“ CROW geeft mede richting aan de inrichting van Nederland. Niet altijd zichtbaar, maar wel altijd merkbaar, ondervindt iedereen dagelijks de positieve gevolgen van ons werk. Als kennisplatform ontwikkelen we richtlijnen, opleidingen en praktische tools voor infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en (openbaar) vervoer en voor aanbesteden en contracteren. Samen met de sectoren werken we aan een veilig en goed geregeld Nederland.”

Waarom hebben jullie een nieuwe campagne?
“ Wij merkten dat de sectoren waarin wij werkzaam zijn niet altijd een totaalbeeld hebben van wat CROW allemaal doet. Bovendien zijn onze doelgroepen binnen de sectoren ook nog eens heel divers; van beslissers en financiers tot kennispartners en gebruikers van onze kennis. In 2017 hebben we verschillende interne veranderingen in gang gezet om aan de veranderende behoeften van de markt en van die diverse doelgroepen te kunnen blijven voldoen. Maar het verhaal dat daarbij hoorde, vertelden we nog niet. Het verhaal dat voor ons allemaal zo vanzelfsprekend is, het waarom, hoe en wat van CROW, hebben we nu een keer goed opgeschreven. Dat heeft ook geleid tot onze nieuwe slogan. Met onze nieuwe slogan zetten we kracht bij de diepte én breedte van ons werk.
 
Waar staat ‘Mét CROW onzichtbaar goed geregeld’ voor?
“Met deze slogan verbinden wij ons met de sectoren waarin wij werkzaam zijn en zeggen wij samen met onze partners: wij zorgen met elkaar dat het in Nederland goed geregeld blijft. Onzichtbaar want het gaat niet om ons maar om dat goed geregelde Nederland.

  • Mét CROW, omdat we het altijd samen doen met onze partners.
  • Onzichtbaar, samen met onze partners onzichtbaar voor al die mensen die wij uiteindelijk op de achtergrond dienen met ons werk om Nederland bereikbaar en veilig te houden.
  • En tegelijkertijd goed geregeld, omdat dat is waar het om gaat, waar we voor staan en wat ons trots maakt.

 Het is dus goed dat we weliswaar heel zichtbaar zijn voor de partijen die mét CROW werken, maar onzichtbaar voor de rest van Nederland.”
 
Waarom die pijl in jullie campagne?
“ Wij zijn één van de partijen die ervoor zorgt dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld zijn. Maar we plakken er geen sticker op met ons logo. Of zetten er geen borden neer met ‘Mede mogelijk gemaakt door CROW. Die onzichtbaarheid geldt natuurlijk voor de hele sector: er wordt op de achtergrond zó hard gewerkt om ons mooie Nederland te maken wat het is! Daar zijn we natuurlijk met elkaar enorm trots op! Dus we wijzen met de blauwe pijlen graag een keertje aan waar we nu allemaal van zijn.”

Erasmusbrug

Scroll naar boven