PCB-werkgroep Wegen: doorontwikkeling eisenset provinciale wegen

12-01-2018

Op 8 december j.l. vond de eerste bijeenkomst plaats van de werkgroep Wegen, welke onderdeel uitmaakt van het Provinciaal Contractenbuffet (PCB). Aanleiding voor deze bijeenkomst was de start van de doorontwikkeling van de bestaande eisenset voor provinciale wegen.

Doel werkgroep

Tijdens deze bijeenkomst, die vooral verkennend van aard was, kwamen provincies Noord-Holland en Overijssel bijeen met twee afgevaardigden van CROW uit de teams UAV-GC en Basisspecificaties. Het doel van deze werkgroep is het opleveren van een geharmoniseerde eisenset die concreter is dan de huidige generieke PCB-eisen die op een vrij hoog abstractieniveau zijn geformuleerd.

Blauwdruk

In deze werkgroep ligt de rol van CROW op het vlak van het stimuleren van de inbreng van verschillende provinciale eisensets die het gat kunnen dichten tussen de generieke PCB-eisen en de eisen in RAW op laag aggregatieniveau. Dat zijn nl. de eisstellingen die in een UAC-GC-contract kunnen worden opgenomen. Daarnaast is CROW verantwoordelijk voor het proces van bereiken van draagvlak/consensus met werkgroepleden in de acceptatie van geharmoniseerde provinciale eisen, en de bewaking van de datamodelconformiteit met CROW (Basis)specificaties. Deze pilot voor provinciale wegen kan als blauwdruk dienen voor eisensets van bijvoorbeeld verkeersregelinstallaties, groenvoorzieningen, e.d.

Werkgroepleden gezocht!

Ad van Leest, van CROW team UAV-GC: “Er zijn op dit moment twee provincies (Noord-Holland en Overijssel) betrokken en Noord-Brabant is recent aangehaakt; het liefst zien we dat er nog twee provincies (Zuid-Holland en Utrecht) aansluiten. Op die manier zijn alle provincies van het kernteam PCB betrokken. Hoe meer input we krijgen, hoe beter. Op die manier kunnen we het best mogelijke product realiseren waar iedereen iets aan heeft!” 

De verwachting is dat de werkgroep het komende half jaar zal werken aan de volgende versie van de eisenset die vervolgens door alle twaalf provincies kan worden gebruikt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de werkgroep Wegen? Neem dan contact op met Ad van Leest.

Scroll naar boven