CROW in film over doelgroepenvervoer van gemeente Amsterdam

03-01-2018

Doelgroepenvervoer is aangepast vervoer voor ouderen, gehandicapten en/of mensen met een aandoening die niet zelfstandig met eigen vervoer of het ov kunnen reizen. Gemeente Amsterdam wil met het programma 'Doelgroepenvervoer, van A naar B' dit vervoer in de toekomst vooral vanuit de behoefte van de klant organiseren. Hiervoor is een film gemaakt met persoonlijke verhalen. Naast deze persoonlijke verhalen is CROW gevraagd om de algemene perspectieven te laten zien van doelgroepenvervoer, wat weer mooi aansluit bij het programma van de Netwerkdag Collectief Vervoer op 18 januari 2018 in Rotterdam. CROW’er Carola Prins komt aan het woord.

Bekijk onderstaand CROW-fragment (klik op afbeelding)


In veel gemeenten is sprake van een wirwar van contracten en aanbestedingen met een focus op efficiency. CROW bespreekt de volgende onderwerpen:

  • Veel bedrijven hebben tegen steeds lagere prijzen hun dienstverlening aangeboden.
  • Het roer moet om, er moet ruimte komen voor innovatie en betere kwaliteit.
  • Innovatief contracteren biedt zeker mogelijkheden. Zo hebben verschillende gemeenten alle regelingen samengevoegd en integraal aanbesteed of een scheiding aangebracht tussen vervoersregie en uitvoering. We volgen deze ontwikkelingen op de voet en we zijn erg benieuwd of deze nieuwe vormen van aanbesteding ook voor de gebruikers leidt tot een beter aanbod en betere kwaliteit van dienstverlening.


Bekijk het hele filmpje van gemeente Amsterdam

Congres over doelgroepenvervoer

CROW gaat graag het gesprek met u aan over dit onderwerp. Komt u ook naar de Landelijke Netwerkdag Collectief Vervoer op 18 januari aanstaande? Op deze dag komen diverse onderwerpen binnen doelgroepenvervoer aan de orde. Meld u nu nog aan.

Scroll naar boven