CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Gerelateerd


Wat is de stand van zaken binnen de Wmo-vervoerregelingen?

17-12-2018

In navolging op de publicaties van Wmo-vervoerregelingen in 2013 en 2017 hebben we voor u de stand van zaken per 1-12-2018 in kaart gebracht.

We zien een aantal interessante ontwikkelingen ten opzichte van 2017. Zo zien we dat er steeds meer vormen van vervoer worden gecombineerd in één regeling. Er is zelfs één gemeente die alle vormen van doelgroepenvervoer die onder gemeentelijke verantwoordelijkheid vallen, combineert.

Maar er is meer! Benieuwd naar welke gemeenten aanbesteden of niet? Op zoek naar de aanbestedende overheden en de deelnemende gemeenten, de vervoerders en de contractperiode? Wilt u weten of nog steeds dezelfde partijen het vaakst contractpartner zijn en of er veranderingen zijn in het aandeel regiecentrales waar gebruik van wordt gemaakt?

Download de publicatie via onze webshop

Om de publicatie downloaden of te bestellen moet u ingelogd zijn met uw MijnCROW account. 

De Wmo-publicatie biedt een overzicht van de Wmo-vervoerregelingen in Nederland. De publicatie bestaat uit vijf kaarten:

  1. Vervoergebieden en deelnemende gemeenten: informatie over o.a. de aanbestedende overheid, deelnemende overheden, de vervoerder, contractperiode, de dienst en het tarief dat de gebruiker betaalt om gebruik te kunnen maken van de dienst.

  2. Stand aanbestedingen: overzicht waar de Wmo-vervoerregelingen aanbesteed zijn en waar niet.

  3. Vervoeraanbod: welke diensten worden in de verschillende regio’s aangeboden.

  4. Contractpartners: overzicht van de partijen die contractpartner zijn, waarbij onderscheid is gemaakt tussen de drie meest voorkomende partijen en overige partijen.

  5. Regiecentrales: overzicht van de concessies waarbij gebruik wordt gemaakt van een regiecentrale. Ook de naam van de regiecentrale is in het overzicht terug te vinden.

Scroll naar boven