Toekomstbestendig parkeren

11-12-2018

In november 2018 zijn de nieuwe parkeerkencijfers online gepubliceerd. In navolging op de online cijfers is vandaag de printpublicatie ‘Toekomstbestendig parkeren; van parkeerkencijfers naar parkeernormen’ (publicatie 381) geïntroduceerd. Deze publicatie bevat de nieuwe parkeerkencijfers en vervangt de publicatie ‘Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie’ uit 2012 (publicatie 317).

ParkeerplaatsParkeerkencijfers zijn een hulpmiddel voor ambtenaren en andere partijen die zich bezighouden met parkeervraagstukken. Met de kencijfers kan het aantal aan te leggen parkeerplaatsen worden berekend voor een bepaald bouwproject, zoals een woonwijk, appartementencomplex, kinderdagverblijf of winkelcentrum, en combinaties daarvan. 

Parkeernormen

De publicatie gaat in op de nieuwe parkeerkencijfers en kencijfers verkeersgeneratie. Naast de kencijfers bevat de nieuwe publicatie ook de handreiking over parkeernormen. De handreiking parkeernormen biedt een overzicht van mogelijkheden die een gemeente heeft om het parkeren bij gebouwen nu en in de toekomst goed te regelen.

Lees meer over publicatie Toekomstbestendig parkeren.

Scroll naar boven