Smart Cycling Futures genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs 2017

23-10-2017

Het onderzoek Smart Cycling Futures – een samenwerking van onder meer Windesheim, de Universiteit van Amsterdam en CROW – is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017.

De redactie van Het Klokhuis heeft een shortlist gemaakt van 10 onderzoeken die in aanmerking komen voor de prijs. Op woensdag 8 november wordt de prijs uitgereikt tijdens de kinderopening van wetenschapsfilmfestival InScience in LUX Nijmegen. De winnaar sleept een trofee in de wacht én er wordt een speciale Klokhuis-aflevering gemaakt over het onderzoeksgebied.

Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen via de website van het Klokhuis stemmen op hun favoriete onderzoek.

Over het onderzoek

Het Kenniscentrum Technologie en de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling-Mobiliteit van Windesheim voeren een deel van het onderzoek Smart Cycling Futures uit: hoe kunnen fietsinnovaties bijdragen aan de verbetering van steden en regio’s? Verschillende fietsinnovaties worden in dit onderzoek onder de loep genomen, zoals slimme fietsparkeeroplossingen, het onderling delen van fietsen, gezondheidsbevorderende maatregelen en nieuwe vormen van samenwerking om een snelfietsroute te realiseren. Onderzocht wordt hoe deze sociale en technische innovaties in de praktijk werken, wat de kosten en baten zijn en wat de invloed van deze innovaties is op de vitaliteit van steden en regio’s.

Samenwerkingsverband

Smart Cycling Futures is een samenwerking van Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Technische Universiteit Eindhoven, Windesheim, Stadsregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Gemeente Eindhoven, Gemeente Utrecht, Gemeente Zwolle, Provincie Noord-Brabant, Provincie Utrecht, Provincie Overijssel, Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en Kennisplatform CROW.

Lees meer over het onderzoek

Bron: www.windesheim.nl

Scroll naar boven